Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan jelentkezzek a túrára?

Minden túra rendelkezik egy elektronikus űrlappal. Ezen űrlap kitöltésével és elküldésével tudsz jelentkezni a túrára. Amennyiben sikeres volt a jelentkezés, a megadott email címedre kapni fogsz egy megerősítő üzenetet a sikeres jelentkezésedről. Ha gondod adódna a jelentkezéseddel, akkor keress bennünket a megadott elérhetőségeinken. A részvételi díj befizetésekor nincs okod az aggodalomra, mert az összeget a Greengos S.R.O. hivatalos bankszámlájára utalod, és a befizetett részvételi díjról számlát állítunk ki .

Mi jellemzi túráinkat?

A legfontosabb, hogy jól érezd magad, élvezd ki a túra minden kilométerét. Túráinkon igyekszünk vidám, baráti hangulatot teremteni. A túra kezdetén még idegen résztvevők a nap végére már baráti társasággá verődnek össze. A vacsora utáni sörözéskor az aznapi élményekről a sztorizunk, abból pedig lesz bőven. A túra első percétől az utolsóig egy csapat vagyunk. Mindenben segítünk egymásnak. Ha valami nem tetszik a túrán, vagy ha a szobatársad horkol, és kell egy orrcsipesz 😄, vagy bármi gond adódik, nyugodtam fordulj hozzánk. Az országok nyelvét, melyeken áthaladunk túravezetőink anyanyelvi szinten beszélik. A túra végére egy-két frappáns helyi kifejezés garantáltan rád ragad. 😄

Mi a helyzet a kezdőkkel?

Nem szeretem a kezdő megkülönböztetést, láttam már „kezdőt”, aki körbemotorozza az úgynevezett sok éve „tapasztalt” motorosokat. A motort valaki érzi, valaki pedig nem. A túrán lesznek kanyarok, s igyekszünk olyan útvonalat választani, ahol minél több kanyar van. Bizony, azokba be is kell dőlni. Az időjárás szeszélyeit nem tudjuk befolyásolni, ezért van esélye, hogy esőben is fogunk motorozni, kanyarodni. A jelentkezőnek el kell tudnia dönteni, hogy képes-e egy több napos túrát végigmotorozni, ahol a napi szakaszok 250 vagy akár 450 km is lehetnek. Ezt legjobban úgy lehet eldönteni, hogy a hétvégi motorozásra kiválasztunk egy 300-400 km-es távot, és próbára tesszük magunkat. Barátaimmal, akikkel motorozom, nem ritka az 500-620 km-es táv egy szép vasárnapi motorozáson.

Milyen felszerelés ajánlott?

Mindenképen ajánlott az időjárásnak megfelelő ruházat, de természetesen követjük az időjárás előrejelzéseket. Mivel azonban nem tudjuk befolyásolni az időjárási viszonyokat, így esőnadrág és esőkabát ajánlott. Ha elered az eső, beöltözünk és folytatjuk utunkat. Mert „mi nem ázunk, csak esőben motorozunk”. 😁

Sátorban alszunk 😅?

Nem. Általában 3 csillagos szállodákban szállunk meg. Vannak olyan túrák, ahol családias, helyi jellegű (etno) falvakban szállunk meg, hogy még jobban megismerjük a helyi szokásokat és ételkülönlegességeket. A szobák 2 ágyasak, saját fürdőszobával és WC-vel. A szálláshoz jár reggeli és vacsora.

A csapat felépitése?

Az élen a túravezető motorozik. A túravezető meghatározza a sorrendet, azaz hogy ki hol helyezkedik el a csoportban, ami nap közben változhat is. Az erősebb motor hátra kerül, mivel Ő be tudja érni a többieket, ha lemarad. Kötelező a zipzár alakzat. Semmiképpen ne hajts be az előtted haladó mellé, az út teljes szélessége az Ő manőverezési zónája! Tartsd be egy biztonságos követési távolságot! Az alakzatban előzni, versenyezni tilos! Az ilyen jellegű manővereket nem toleráljuk, mivel balesetveszélyesek. A felelőtlenül motorozót a második figyelmeztetés után eltanácsolja a túravezető a csoportból. Ha nem tartod megfelelőnek a pozíciód a csoportban, a következő pihenő alkalmával jelezd a túravezetőnek, és megoldjuk a gondot.

Kötelező a csapattal motorozni vagy magányos farkasként is lehetséges?

Nem kötelező. Ha kicsit gyorsabb tempóban vagy talán nézelődve akarod eltölteni a napot, nem gond. Előre egyeztetsz a túravezetővel, és megkapod a napi útvonalat, megbeszéljük a találkahelyeket. Csak az a feltétel, hogy minimum 2 motoros legyen a csoportban és HAJRÁÁ! Arra is van lehetőség, hogy egy szép, kanyargós részen megszellőztesd a szelepeket.