Tavaszi zsongás !! Isztria, szigetek és a 8-as út

  • 2020.09.24. – 09.27.
  • Időtartam : 4 nap
  • Túra táv: cca. 1250 km.
  •  (A túraútvonal változtatásának jogát az időjárás, külső behatások és a mindenkori igények figyelembe vételével fenntartom!)

Tavaszi zsongás!! Isztria, szigetek és a 8-as út motoros túra

Motoros túránk Nagykanizsáról indul. Karlovacig autó pályán motorozunk, utána letérünk egy kanyargós mellékútra, amely gyönyörű tájakon visz bennünket a tengerpart irányában. Útközben a Risnják nemzeti parkon. Felmotorozunk az Ucska nemzeti parkba és a Vojak kilátóból tudunk gyönyörködni a kilátásban az Adriai tengerre és az alattunk eltörpülő Abbáziában vagy belső Isztria vidékében. Bejárjuk Isztriát. Elmotorozunk Púlára, megnézzük a pulai arénát, a fórumot (római kori piactér) és a diadalívet. Megtekintjük a festői szépségű rovinji kikötőt. A Lim kanálisnál válogathatunk a helyi bor, méz és sajt termelők kínálatából. Megcsodáljuk Motovun városkát. Motorozunk a régió két legszebb szigetén Cresz és Krk szigetén. Megnézzük a Senji várat, a Szent Karló templomot. Saját tempóban, kétszer is végig motorozzuk a 8-as út legjobb szakaszát. Megnézünk egy ókori római hidat.

1. Nap: Nagykanizsa (HUN) – Rabac (CRO):

Napi táv cca.: 395 km

Nagykanizsai gyülekezőhelyünk után Zágráb, majd Karlovac irányában motorozunk. Károlyváros előtt letérünk az autópályáról és egy mellékúton folytatjuk utunkat, amely gyönyörű tájakkal kényeztet bennünket. Áthajtunk a Risnjak nemzeti parkon. Felmotorozunk az Ucska nemzeti parkba és a Vojak kilátóhoz és élvezzük a fenséges kilátást az alattunk elterülő Adriai tengerre és Isztriára. Szállásunk Rabacban lesz, ahol bőséges svédasztalos vacsora vár ránk.

2. Nap: Rabac(CRO) – Rabac (CRO):

Napi táv cca.: 230 km

Svédasztalos reggelink elfogyasztása után Pula irányában motorozunk. Púlában megnézzük a púlai arénát és a fórumot ahol megcsodáljuk az 1. évszázadban épült Augustus császár templomát (az 1. római császár), elmotorozunk a több mint 4 méter magas Herkules kapuja mellett melyet a 2. évszázadban építettek. Átmotorozunk Rovinjon és megnézzük a festői szépségű rovinji kikötőt, óvárost. A Lim kanálisnál megállunk és aki szeretne vásárolhat a helyi termelőktől házi bort, mézet, sajtokat. Megnézzük Motovun városkát, a leghíresebb belső isztriai települést. Körbe motorozunk egy igazi gyöngyszemet, egy akár a Keresztapa filmbe illő 65 lakosú, kis falut. Szállásunk ismét Rabacban lesz.

3. Nap: Rabac (CRO) – Starigrad (CRO):

Napi táv cca.: 345 km

Reggeli után motorra pattanunk, ez a nap a tengerparti motorozásról szól, de hajókázzunk is egy keveset 😃. Átkompozunk Cresz szigetére hogy ott koptassuk az aszfaltot és élvezzük a mesés tájat, ismét kompra gurulunk 😃 és Krk-ig a kompon lazítunk, esetleg a komp bárjában felfrissülünk. Krk szigetét a 65 méter magas Krki hídon hadjuk el. Senjben megnézzük a senji várat és a tenger irányába merengő ágyúkat, amik fényképezésre csábitják a turistákat. Ezután következik a Jadranska magistrala (8-as út) legszebb szakasza, kb. 115 km, amit mi szerencsések kétszer végig is motorozunk. Kitűnő minőségű aszfalt, csodás kanyarokkal, gyönyörű környezetben, nem hiába tartják a világ eggyik legjobb motoros útvonalának. Senjtől Karlobagig minden résztvevő a saját tempójában motorozhat. Karlobagban megállunk és megnézzük a falucska és a 8-as út e szakaszának a jellegzetességét, Szent Karló templomát. Szállásunk Starigradban egy hihetetlen vendégszerető hotelben lesz.

4. Nap: Starigrad(CRO) – Zágráb(CRO):

Napi táv cca.: 280 km

Finom reggelink után útra kelünk. Másodszor is motorozunk egy jót a 8-as úton, egészen Senjig, ahol egy szerpentin tetejéről csodás kilátás társaságában búcsút intünk az Adriai tengernek. Gyönyörű hegyvidéki tájakon haladunk tovább. Megnézzük és néhány fényképet is csinálunk a Horvátországban és Európa e részéban egyedülálló kétemeletes hídról, rajta a légionáriusok szobraival amit a még az ókori Rómaiak épitettek. A hangulatos híd alatt pedig egy kis vízesés kápráztat el bennünket és csalogat fényképezkedésre. Karlovac után autópályán folytatjuk utunkat. Motoros túránk, Zágrábnál, a Lucsko fizető kapu előtti benzinkúton ér véget.

Csomagjaink erre a túrára a következő árakon elérhetők:

Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel – 295€
Motoros utassal francia vagy 2 ágyas szobában – 520€
Motoros egyágyas szobában – 360€

Jelentkezem erre a túrára
Egyedül veszek részt a túrán
Utassal veszek részt a túrán
2 ágyas szobát igyényelek, megosztva valakivel
2 ágyas vagy francia ágyas szobát igényelek, utassal megosztva
1 ágyas szobát igényelek

Hogy találtál ránk?

Google
Facebook
Instagram
Ajánlás
Nem nyilatkozom

A túrára való jelentkezésem elküldésével megerősítem, hogy elolvastam és elfogadom az Általános utazási és Részvételi feltételeket.

Fizetési feltételek

Fizetési feltételek

- A jelentkezés napjától számitott 15 napon belül a résztvevő köteles a részvételi dij 20%-át befizetni mint előleget. Amenyiben ez nem történik meg ebben az esetben a túraszervező törli a jelentkezését és e-mailben értesiti a résztvevőt.

- A teljes összeget a túra indulása előtt 30 nappal köteles befizetni.