Szerbián át, ismerjük meg az országot

  • 2020.08.06. – 08.09.
  • Időtartam : 4 nap
  • Túra táv: cca. 1340 km.
  •  (A túraútvonal változtatásának jogát az időjárás, külső behatások és a mindenkori igények figyelembe vételével fenntartom!)

Szerbián át, ismerjük meg az országot

A határzárak feloldását várva igyekeztünk összeállitani egy izgalmas szerbiai túrát, mivel ebben az esetben csupán egy országhatárt kell átlépni. Átmotorozunk Vajdaságon. A Dunán komppal kelünk át, feledhetetlen élmény. Helyi jellegű ebédünket, gyönyörű kilátással a Duna mellett fogyasztjuk el. Megnézzük a gyönyörű Galambóc várát. Utunk a Duna partján kanyarog tovább, a Duna egyik legszebb szakasza mellett a Vaskapu szorosban, csodás útszakasz, sok motoros egyik kedvenc útszakasza. Meglátogatjuk Gamzigrad-Romuliana – nát, Galerius római császár palotája maradványait. Megnézzük a szerbiai piramist, szállásunk is a közelében lesz. Átmotorozunk a Szerb síparadicsom, Kopaonik nemzeti park vidáman kanyargó úszakaszán majd a Golia nemzeti parkon. Megnézzük az Uvac – ot, Szerbia egyik legszebb természeti szépségét. Motorozunk a Mokra Gora nemzeti parkban és a Tara nemzeti parkban ahol csodás kilátásunk lesz az alttunk elterülő tájra és a Drina folyóra, Perućac - ra. A megnézzük a térség egyik turistalátványosságát, a folyó közepén,egy sziklára épített kisházat.

1. Nap: Zenta (SRB) – Kelet Szerbia (SRB):

Napi táv cca.: 420 km

Ezen a napon motorozunk a vajdasági síkságon és hegyvidéken is, vajdasági és kelet szerbiai falvakat is látunk. Keresztül-kasul kompozunk a széles Dunán. Megnézzük Galambóc várát. Egy Duna parti étteremben megkóstoljuk a tájra jellemző ételeket. Csodás, kisforgalmú útszakaszon motorozunk a folyó mellett. Meglátogatjuk Gamzigrad – ot,ahol visszacsöppenünk kis időre az ókori Rómába. Ismét egy nagyon közkedvelt útszakasz vár bennünket, gyönyörűen kanyargó, vadonatúj aszfalt csík. Láthatjuk a misztikus szerbiai piramist. Szállásunk egy csodás helyen lesz. A nap élményeit, helyi sörök társaságában beszéljük meg.

2. Nap: Kelet Szerbia (SRB) – Dél-Nyugat Szerbia, Sjenica (SRB):

Napi táv cca.: 360 km

Már messze, belső Szerbiában, gyönyörű tájakkal és útszakaszokkal kényeztet bennünket többek között a Golia és a Kopaonik nemzeti park. Szállásunk a csodás Uvac speciális környezetvédelmi terület közelében lessz.

3. Nap: Dél-Nyugat Szerbia (SRB) - Bajina Bašta (SRB):

Napi táv cca.: 200 km

Reggeli után, meglátogatjuk az Uvac speciális természetvédelmi rezervátumot, élvezzük a kilátást az Uvac jellegzetes S kanyarulatára, ha szerencsénk lesz láthatunk néhányat az itt előforduló ritka madárfajbból is 2,3-2,8 szárnyfesztávolságú fakó keselyűt. Visszatérve a hotelba motorra pattanunk és folytatjuk a túrát. A Tara nemzeti park irányába motorozunk. Meglátogatjuk Mokra Gorat, Mećavnikot a vilaghírű Szerb filmrendező Emir Kusturca etno faluját. Csodás kilátásban fényképezkedünk a Perućac – nal. Szállásunk is a közelben lessz.

4. Nap: Bajina Bašta (SRB) – Horgos(SRB):

Napi táv cca.: 360 km

Megnézzük a kis házat a Drinán. Utunk is e gyönyörű folyó mentén kanyarog, most már hazafelé. A Drinát elhagyva már a táj is kisímul, eltűnnek a hegyek. A Tarcal hegyen megállunk egy kávéra hogy meglásd a vajdasági motorosok kedvenc hétvégi kiránduló helyét. Újvidéknél felhajtunk az autóplyára és kb. 100 km. után elérjük az országhatárt, ahol e szép, tarka túránk véget is ér.

Csomagjaink erre a túrára a következő árakon elérhetők:

Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel – 275€
Motoros utassal francia vagy 2 ágyas szobában – 500€
Motoros egyágyas szobában – 340€

Jelentkezem erre a túrára
Egyedül veszek részt a túrán
Utassal veszek részt a túrán
2 ágyas szobát igyényelek, megosztva valakivel
2 ágyas vagy francia ágyas szobát igényelek, utassal megosztva
1 ágyas szobát igényelek

Hogy találtál ránk?

Google
Facebook
Instagram
Ajánlás
Nem nyilatkozom

A túrára való jelentkezésem elküldésével megerősítem, hogy elolvastam és elfogadom az Általános utazási és Részvételi feltételeket.

Fizetési feltételek

Fizetési feltételek

- A jelentkezés napjától számitott 15 napon belül a résztvevő köteles a részvételi dij 20%-át befizetni mint előleget. Amenyiben ez nem történik meg ebben az esetben a túraszervező törli a jelentkezését és e-mailben értesiti a résztvevőt.

- A teljes összeget a túra indulása előtt 30 nappal köteles befizetni.