SRB - BiH – Montenegró - Srb

  • 2019.06.12. – 2019.06.16.
  • Időtartam : 5 nap
  • A túra távja: cca. 1610 km.

SRB - BiH – Montenegró - SRB

Egy igazán izgalmas és sokszinű túra. Elindulunk és addig motorozunk Sarajevón keresztül a montenegrói tengerparton fekvő Budváig, onnan pedig egészen Horgosig, mig meg nem tudjuk csodálni a Durmitor nemzeti parkot, az onnan levezető szerpentinről pedig a káprázatos kilátást a Piva tóra, a Lovcen nemzeti parkot, talán még az Ostorogi kolostor feledhetetlen látványában is gyönyörködhetünk, ha rajtam múlik még egy frissitő kávé is belefér a hihetelen Andricgradban. Mindemellett még rengeteget is motorozunk. A viccet félretéve biztossan egy nagyon jót fogunk túrázni, barátkozni és megnézunk az emlitett látványosságokat is.

1. Nap: Horgos (SRB) – Sarajevo (BiH):

Napi táv cca. : 390 km

Találka a röszkei határátkelő után a szerb oldalon lévő Mol benzinkúton. Onnan Újvidék irányába indulunk ahol kis uzsi pihenőt tartunk. Az első hegyi kanyarok a Fruska Goran várnak bennünket. A boszniai határ után már igazi hegyvidéki motorozás vár bennünket (útközben megcsodálhatjuk az út mellett legelésző tehenket is, akik néha-néha az úton is sétálnak), gyönyörű fenyőerdőkben kanyarog az út Sarajevó felé. Szállásunk is ebben az egzotikus városban lesz, este besétálunk a Bascsarsiara és megkóstoljuk a jellegzetes Sarajevói csevapot.

2. Nap: Sarajevo (BiH) – Budva (MNE):

Napi táv cca. : 330 km

Sarajevót, az 1984 téli olimpiai játékoknak otthont adó Bjelasnica hegység irányába hagyjuk el. Átgurulunk a Zelengora nemzeti parkon, majd a Drina folyó mellett motorozunk. A Kotori öblöt pedig az igazi adrenalin bomba P11-es úton érjük el. Szállásunk Budván lesz.

3. Nap: Budva (MNE) – Zsabljak (MNE):

Napi táv cca. : 270 km

Budvát a reggeli torna után hagyjuk el, felkapaszkodunk a Lovcen nemzeti parkba, felfelé menet a szerpentineken gyönyörű kilátásban lesz részünk a Kotori öbölre. Megcsodáljuk az Ostorogi kolostort majd Zsabljak irányába huzzuk a gázt ahol a szállásunk is lesz.

4. Nap: Zsablja (MNE) – Bajina Basta (SRB):

Napi táv cca. : 260 km

Zsabljakból elindulva a Durmitor nemzeti parkot csodáljuk, majd a Piva tavat nézzük meg a lefele vezető úton, továbra is szép vidéken és kanyaroktól díszitett úton haladunk a Piva, majd a Drina folyó partján motorozva egészen a gyönyörű Tara nemzeti parkig. Útközben még meglátogatjuk Visegrad – Andricgradot.

5. Nap Bajina Basta (SRB) – Hurgos (SRB):

Napi táv cca. : 360 km

Túránk utolsó napja is teli lesz élvezhető útszakasszal. Gurulunk a Drina folyó mentén, majd utunk Sabac városán keresztül Újvidére visz, ahol ráhajtunk az autópályára és egészen a Röszkei határátkelő szerb oldalán levő MOL benzinkútig megyünk. A következő közös túránkig itt búcsúzunk el egymástól.

Csomagjaink erre a túrára a következő árakon elérhetők:

Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel – 340€
Motoros utassal francia vagy 2 ágyas szobában – 610€
Motoros egyágyas szobában – 410€

Ezt a túrát lefutottuk, sajnos a jelentkezés már nem lehetséges!

Egyedül veszek részt a túrán
Utassal veszek részt a túrán
2 ágyas szobát igyényelek, megosztva valakivel
2 ágyas vagy francia ágyas szobát igényelek, utassal megosztva
1 ágyas szobát igényelek

A túrára való jelentkezésem elküldésével megerősítem, hogy elolvastam és elfogadom az Általános utazási és Részvételi feltételeket.