Transalpinai – Transfogarasi kanyarvadászat

  • 2019.07.25. – 2019.07.28.
  • Időtartam : 4 nap
  • A túra távja: cca. 1465 km.

Transalpinai – Transfogarasi kanyarvadászat

Képek, melyek egy igazi motoros albumából sem maradhatnak ki: a motoros fáradt, vigyorgó arca, mögötte pedig mélyben, a transfogarasi hágó jellegzetesen kigyózó útvonala. Ezen a motoros túrán a Transalpina és a Transfogaras hágók meghóditása lesz a cél. Útközben a Duna egyik legszebb szakasza mellet mototrozunk, a szerbiai Djerdap nemzeti parkban, ahol nem csak a táj gyönyörű hanem gyors kanyarok is várnak ránk. A Vaskapu vizierőműnél átkelünk a Dunán.

Napi táv cca. : 535 km

1. Nap: Horgos (SRB) – Zsilvásárhely (ROM):

Az első napon egy hoszabb távra számithatunk. Tehát előző este időben lefeküdni 😀! Találka a Röszkei határátkelő után a szerb oldalon lévő Mol benzinkúton. Autópályán haladunk hogy minnél gyorsabban magunk mögött tudjuk túránk egyhangú részét,elgurulunk Galambóc váránál ,majd a Duna mellet kanyarogva elérjük a Vaskaput, ahol átkelünk a folyón Romániába. Szállásunk Zsilvásárhelyen lesz.

2. Nap: Zsilvásárhely (ROM) – Nagyszeben (ROM):

Napi táv cca. : 230 km

Reggeli torna után egy anti-eső tánc és irány a Transalpina, útközben fényképek, hűtőmágnes vásárlás. Leereszkedve a csúcsról egy gyönyörű erdős tájon kanyarog az utunk. Szállásunk Nagyszebenben lesz, ahol igyekszünk ellazulni, kipihenni magunkat a következő napra.

3.Nap: Nagyszeben (ROM) – Nagyszeben (ROM):

Napi táv cca. : 300 km

Ezen a napon egy hoszabb napunk lesz. Itt következik túránk lényege. Meghóditjuk a Transfogarasi hágót. 1970-es években épitették 90 km hosszú és 2042 m magasságigvezet fel. Élvezzük a kanyarokat és a gyönyörű tájat. Szállásunk ismét Nagyszebenben lesz.

4.Nap: Nagyszeben (ROM) – Szeged (HUN):

Napi táv cca. : 400 km

A túra utolsó napján búcsút intünk Nagyszebennek. Útközben megtekintjük Déva és Vajdahunyad várát. Tovább gurulunk Magyarország felé. Ez a túra a Román – Magyar határ utáni első pihenőnél ér véget ahol a következő közös motoros túránkig búcsút intünk egymásnak.

Csomagjaink erre a túrára a következő árakon elérhetők:

Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel – 250€
Motoros utassal francia vagy 2 ágyas szobában – 460€
Motoros egyágyas szobában – 320€

Ezt a túrát lefutottuk, sajnos a jelentkezés már nem lehetséges!

Egyedül veszek részt a túrán
Utassal veszek részt a túrán
2 ágyas szobát igyényelek, megosztva valakivel
2 ágyas vagy francia ágyas szobát igényelek, utassal megosztva
1 ágyas szobát igényelek

A túrára való jelentkezésem elküldésével megerősítem, hogy elolvastam és elfogadom az Általános utazási és Részvételi feltételeket.