Hidegből a melegbe, avagy a Szlovén hágók és látványosságok, egy csipet Ausztria és az elkerülhetetlen Adriai tenger 4 napban

  • 2018.08.08. – 2018.08.11.
  • Időtartam : 4 nap
  • A túra távja: cca. 1110 km.

Hidegből a melegbe, avagy a Szlovén hágók és látványosságok, egy csipet Ausztria és az elkerülhetetlen Adriai tenger 4 napban

Egy hamisitatlan zöld (Green 😀 ) motoros túra. Ellátogatunk az egyik legzöldebb vidékre. Motorozunk a közkedvelt 69-es úton Ausztriában,és átkelünk a Jezersko hágón. Kalandozunk a Trigláv hegységen, átkelünk a Vrsic hágón, megcsodáljuk a Bohinji és a Bledi tavakat. Megnézzük a Vingart szurdokot, Predjamai várat. Majd elgurulunk egészen az Adriai tengerig hogy egy csipetnyit melegitsük a gumikat a 8-as úton.

1.Nap: Nagykanizsa (HU) – Bled (SLO):

Napi táv cca. : 340 km

Túránk Nagykanizsán kezdődik. Egy rövid autópálya szakasz után elérjuk Szlovéniát, majd Ausztriát veszük célba, ahol a kanyargós 69-es utat és a páratlan tájat élvezzük. Szlovéniába az 1218m magas Jezersko hágó legyőzése után érünk. Első napi szállásunk Bledben lesz.

2.Nap: Bled (SLO) – Bled (SLO):

Napi táv cca. : 250 km

A 2.-ik napon körbe motorozzuk a Trigláv nemzeti parkot. Reggeli torna után Kranjska Gorat a neves Szlovén siközpontot célozzuk meg. Uttána az 1611 m magas Vrsic hágón kelünk át, amely kb. 25 km hosszú és 50 hajtűkanyarból áll. Megnézzük a gyönyörű Bohinji tavat. Szállásunk Bledben lesz.

3.Nap: Bled (SLO) – Crkvenica (CRO):

Napi táv cca. : 310 km

Reggeli után búcsút intünk gyönyörű bledi tónak. Ezen a napon is élvezzük a gyönyörű tájat és a kitűnő kanyargó útszakaszokat. Megnézzük az Isonzón átivelő történelmi Napóleon hidat. A 12. században épült Predjamai lovag várat sem hagyjuk ki, szinte nem is lehet eldönteni, hogy a szikla nőt a vár köré vagy a várat épitették a sziklához. Mai uticélunk az adriai tengerparton fekvő Crkvenica lesz.

4.Nap: Crkvenica (CRO) – Zagreb (CRO):

Napi táv cca. : 210 km

Az elhiresült reggeli torna után motorra fel és élvezzük a 8-as út kiváló kanyarait és a gyönyörű adriai tenger panorámáját egészen Senj városáig, miután elbúcsúzunk a tenger parttól. Utunkat a kiváló 23-as úton folytatjuk. Karlovac után egy rövid autópálya szakaszon elérjük Zágrábot. A következő közös túránkig itt búcsúzunk el egymástól.

Csomagjaink erre a túrára a következő árakon elérhetők:

Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel – 300€
Motoros utassal francia vagy 2 ágyas szobában – 520€
Motoros egyágyas szobában – 360€

Ezt a túrát lefutottuk, sajnos a jelentkezés már nem lehetséges!

Egyedül veszek részt a túrán
Utassal veszek részt a túrán
2 ágyas szobát igyényelek, megosztva valakivel
2 ágyas vagy francia ágyas szobát igényelek, utassal megosztva
1 ágyas szobát igényelek

A túrára való jelentkezésem elküldésével megerősítem, hogy elolvastam és elfogadom az Általános utazási és Részvételi feltételeket.