Ágyúgolyó futam! Gyors, hegyi kanyarok, tengerparti utak

  • 2019.07.11. – 2019.07.14.
  • Időtartam : 4 nap
  • A túra távja: cca. 1420 km.

Ágyúgolyó futam! Gyors, hegyi kanyarok, tengerparti utak

Bárkinek ajánlott, aki szereti a kicsit gyorsabb kanyarokat. Egy igazán mozgalmas, tarka motoros túra ahol csitt-csatt egy kalap alatt bejárjuk Bosznia – Hercegovina és Montenegró legkedveltebb motoros útvonalait. Két estét is az egzotikus Sarajevóban töltünk. Átmotorozunk a Zelengora nemzeti parkon és megnézzük a Sutjeska emlékművet. Meglátogatjuk a csodaszép Dubrovnikot. Motorozunk, nem is keveset a méltán kedvelt 8-as úton, vagyis a Jadranska magistralan ahogy a helyiek nevezik. Bemotorozzuk a Biokovo hegység egy részét, gyönyörű kilátás nyílik az Adriai tengerre és az alattuk fekvő településekre. Meglátogatjuk Mostart, nagyot motorozunk a feledhetetlen Neretva völgyében. Huu, kifogyott a tinta 😀.

1. Nap: Horgos (SRB) – Sarajevo (BiH):

Napi táv cca. : 390 km

Találka a Röszkei határátkelő után a szerb oldalon lévő Mol benzinkúton. Onnan Újvidék irányába indulunk ahol kis uzsi-pihenőt tartunk. Az első hegyi kanyarok a Fruska Goran várnak bennünket. A Boszniai határ után már igazi hegyvidéki motorozás vár bennünket (útközben megcsodálhatjuk az út mellett legelésző tehenket is, akik néha-néha az úton is sétálnak), gyönyörű fenyőerdőkben kanyarog az út Sarajevó felé. Szállásunk is ebben az egzotikus városban lesz, este besétálunk a Bascsarsiara és megkóstoljuk a jellegzetes Sarajevói csevapot és talán még a helyi söröket is 😀.

2. Nap: Sarajevo (BiH) – Neum (BiH):

Napi táv cca. : 300 km

Sarajevót, az 1984 téli olimpiai játékoknak othont adó Bjelasnica hegység árnyékában hagyjuk el. Átgurulunk a Zelengora nemzeti parkon és megnézzük a Sutjeska emlékművet. Ezen a napon csodálatos kanyarokban lesz részünk az M18 és az M20-as utak kényeztetnek bennünket egészen az Adriai tenger partjáig, ahol a kilátóból megcsodáljuk Dubrovnikot és átmotorozunk rajta, ha az időnk engedi elfogyasztunk egy frissitő kávét. Majd a naplementében folytatjuk utunkat a 8-as úton Neum irányában, ahol a szállásunk is lesz.

3. Nap: Neum (BiH) – Sarajevo (BiH):

Napi táv cca. : 340 km

Reggeli után indulunk útnak. A 8-as úton motorozunk. Egészen a Biokovo hegységig, ahol mesés panoráma vár bennünket, elöször a tengerben majd a vad karsztvidékben gyönyörködhetünk és motorozhatunk. Meglátogatjuk Mostart, majd a Neretva völgyében gyönyörködhetünk és élvezzük a kiváló minőségű kanyargó aszfalton a vasak döntögetését. Sarajevóban pihenjük ki aznapi fáradalmainkat.

4. Nap: Sarajevo (BiH) – Horgos (SRB):

Napi táv cca. : 390 km

Ha már mindenki megvásárolta a helyi jellegű emléktárgyakat, búcsút intünk Sarajevónak. Jó minőségű kanyargós úton motorozva haladunk a zvorniki tó irányába ahol visszatérünk Szerbiába. Újvidéknél felhajtunk az autópályára, amin a Horgos – Röszke hatátátkelőhely előti utolsó pihenőhelyig haladunk, következő közös túránkig itt búcsúzunk el egymástól.

Csomagjaink erre a túrára a következő árakon elérhetők:

Az első 8 jelentkezőnek 5% árengedmény!

Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel – 280€
Motoros utassal francia vagy 2 ágyas szobában – 500€
Motoros egyágyas szobában – 340€

Ezt a túrát lefutottuk, sajnos a jelentkezés már nem lehetséges!

Egyedül veszek részt a túrán
Utassal veszek részt a túrán
2 ágyas szobát igyényelek, megosztva valakivel
2 ágyas vagy francia ágyas szobát igényelek, utassal megosztva
1 ágyas szobát igényelek

A túrára való jelentkezésem elküldésével megerősítem, hogy elolvastam és elfogadom az Általános utazási és Részvételi feltételeket.