Motorosok a csónakban


  • 2019.09.05. – 2019.09.08.
  • Időtartam : 4 nap
  • A túra távja: cca. 1070 km

Motorosok a csónakban

Ezen a motoros túrán egy igazi nyár végi kalandra viszünk el, ahol a látnivalók sem maradnak el. Motoros túra, vadvizi evezéssel összekötve. Ha szeretsz motorozni, akkor ezt imádni fogod, egy életre szóló élményt nyújt leereszkedni gumicsónakban a zöld és a kék minden árnyalatában pompázó sebes folyású Tarán. 2 estét is egy hihetelen hangulatos Etno faluban töltünk, ahol megtapasztaljuk a híres balkáni vendégszeretetet, a tájra jellemző házias étel és ital különlegességeket. Végigmotorozunk a Piva tó mellett, majd egy jellegzetes szerpentinen felkapaszkodva a magasból is megcsodáljuk. Nézelődős tempóban és sok-sok fényképet készitve átkelünk egy impozáns látványúton, a Durmitor nemzeti parkon. Megcsodáljuk a Đuerđevića hidat a Tara folyón és ha még egy kis adrenalinra vágysz lecsúszhatsz a drótkötél pályán is. Utunkat gyönyörű tájakon folytatjuk, majd elérjük Szerbia eggyik legfelkapottab turisztikai célpontját, Zlatibort. Utolsó szállásunkat elhagyva még vár ránk néhány impozáns hegyvidéki szakasz Szerbiában mielőtt elérnénk a síkságot.

1.Nap: Horgos (SRB) – Brod(BiH):

Napi táv cca.: 460 km

A motoros túra kiinduló pontja a röszkei határátkelőhely szerbiai oldalán lévő első benzinkút. Újvidékig egy rövid autó pálya szakasz vár ránk, majd helyi jellegű utakon folytatjuk utunkat. Ebédünket a Drina partján fekvő, gyönyörű kilátású étteremben fogyasztjuk el. A zvorniki tavat elhagyva már igazi boszniai, hegyvidéki tájakon motorozunk. Délután, utunkat a Drina folyó csodás látványt nyújtó szakasza kiséri egészen a szállásunkig, egy vadvizi evezős Etno faluig. Házigazdáink a tájra jellemző, házias étel különlegességekkel várnak bennünket.

2. Nap: Etno falu (BiH) – Etno falu (BiH):

Napi táv cca.: 0 km

A tájra jellemző házias reggeli elfogyasztása után megismerkedünk vadvizi evezős túra vezetőnkel, aki eligazitást tart a csónakban ránk váró feladatokra és viselkedésre. A résztvevők megkapják a megfelelő védő felszerelést. Kb. 11 órakkor, elvisznek a túra kiindulópontjához. Visszatérve a szállásunra bőséges ebéddel és megfelelő hőmérsékletű sörrel várnak bennünket hogy átbeszéljük élményeinket.

3. Nap: Etno falu (BiH) - Zlatibor (SRB):

Napi táv cca.: 250 km

Reggelink elfogyasztása után elhagyjuk szállásunkat. A Drina mellett haladva elérjük Montenegrót, ahol átkelünk egy jellegzetes fahídon. Utunk a Piva folyó mentén kanyarog tovább. Elérjük a Mratinje Dam duzasztó gátat, egyik oldalán a fenséges Piva tó, a másikon pedig a szédítő mélység kápráztat el bennünket. A Piva tóban gyönyörködve folytatjuk utunkat. Felkapaszkodunk egy alagutakkal díszítet szerpentinen és a magasból is élvezzük a tájat, fényképezhetünk. Nézelődős tempóban átkelünk a Durmitor nemzeti park látvány útján, több helyen megállva. Žabljakba leereszkedve egy tájra jellemző (pl. kiváló a sült pisztráng), jó ebéd elfogyasztása után elgurulunk a Tara hídhoz. Készítünk néhány szép fényképet, aki válalkozik rá lecsúszhat a drótkötélpályán is. Szállásunk már Szerbiában, Zlatiborban lesz.

4. Nap: Zlatibor (SRB) – Horgos (SRB):

Napi táv cca.: 360 km

Zlatiborból Újvidék irányában átvágunk Szerbián, megismerkedünk a közép Szerbia tájaival, kanyargós hegyi útjaival. Újvidék után autó pályán folytatjuk utunkat a röszkei határátkelőhely irányába. Túránk a határátkelőhely előtti utolsó benzinkúton ér véget, ahol következő közös motoros túránkig búcsút intünk egymásnak.

Csomagjaink erre a túrára a következő árakon elérhetők:

Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel – 320€
Motoros utassal francia vagy 2 ágyas szobában – 570€
Motoros egyágyas szobában – 390€

Ezt a túrát lefutottuk, sajnos a jelentkezés már nem lehetséges!

Egyedül veszek részt a túrán
Utassal veszek részt a túrán
2 ágyas szobát igyényelek, megosztva valakivel
2 ágyas vagy francia ágyas szobát igényelek, utassal megosztva
1 ágyas szobát igényelek

A túrára való jelentkezésem elküldésével megerősítem, hogy elolvastam és elfogadom az Általános utazási és Részvételi feltételeket.