Isztriától Cres és Krk szigetein át Starigradig

  • 2019.05.30. – 2019.06.02.
  • Időtartam : 4 nap
  • A túra távja: cca. 1200 km.

Isztriától Cres és Krk szigetein át Starigradig

Ezen motoros túrán elbarangolunk az Istriai félszigetre, amit igyekszünk körbe motorozni, valamint kompozunk is egy keveset. Megismerkedünk a Cres és Krk szigetekkel és természeti szépségeikkel, majd a legendás 8-as (Jadranska magistrala, amit a világ legjobb 10 motoros útvonalába sorolnak) úton hódolunk közös hobbinknak.

1. Nap: Nagykanizsa (Hu) – Rabac (CRO):

Napi táv cca. : 390 km

A túra kiindulópontja Nagykanizsán lesz, a koradélelőtti órákban. Karlócáig autópályán haladunk, utána letérünk egy élvezhető kanyarokkal tüzdeld útszakaszra( indulás előt ellenőrizni a guminyomást!), ha megtaláljuk és megcsodáljuk a Risnjak nemzeti parkot, közben ebédelünk (csak óvatossan a csevappal, nehogy úgy bedőlj a kanyarba hogy bealudj 😁 !). Az Adriai tengerpartra leérve motorozunk egy jót a 66-os út kanyargós pályáján, a gáz markolat felől az Ucska nemzeti parkban, a váltó felől pedig az Adria kékségében gyönyörködhetünk. Majd Rabacba érünk, ahol a szállásunk is lesz.

2. Nap: Rabac (CRO) – Rabac (CRO):

Napi táv cca. : 220 km

Reggeli után INDULÁS (csomagok nélkül), addig motorozunk amig körbe nem érjük a félszigetet és a délutáni órákban vissza érünk Rabacba, a szállásra (előző este csak kultúráltan a sörrel és az élmények hangerejével mert nem engednek bennünket vissza a hotelba 😁). Azért ha minden jól megy és arra járunk, megnézzük mire is voltak képesek római épitészek, vagyis a Púlai arénát. Utána megcsodáljuk Rovinjt, a Lim kanálist, és ha még bírjuk az iramot, Motovun és Buzet vidékeit is körbemotorozzuk.

3. Nap: Rabac (CRO) – Starigrad (CRO):

Napi táv cca. : 310 km

Rabacból reggeli után indulunk tovább. Komppal áthajózunk Cres szigetére, ahol megkeressük Lubenice kilátóját és megcsodáljuk a panorámát, csinálunk néhány képet (mindenki hozza a saját festőkészletét, de ha nem, a túraszervező mindenkit megajándékoz néhány képpel). Majd ismét kompra szállunk Krk szigete felé és ha már ott leszünk, motorozzunk is egy nagyot a szigeten. Átkelünk a Krki hidon és a kitűnő 8-as úton húzzuk a gázt, egészen Starigradig ahol lesz a szállásunk. Kötelező esti program: el kell dönteni hogy melyik is a jobb, a Karlovacko vagy az Ozuljsko sör.

4. Nap: Starigrad (CRO) – Zágráb (CRO):

Napi táv cca. : 280 km

Starigradból is a reggeli elfogyasztása után indulunk, a Jadransa magistralán, majd jó minőségű, kanyargós mellékutakon elérünk Karlovacig, egy rövid autópálya szakaszon eljutunk Zágrábba. A következő közös túránkig itt búcsúzunk el egymástól.

Csomagjaink erre a túrára a következő árakon elérhetők:

Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel – 295€
Motoros utassal francia vagy 2 ágyas szobában – 520€
Motoros egyágyas szobában – 360€

Ezt a túrát lefutottuk, sajnos a jelentkezés már nem lehetséges!

Egyedül veszek részt a túrán
Utassal veszek részt a túrán
2 ágyas szobát igyényelek, megosztva valakivel
2 ágyas vagy francia ágyas szobát igényelek, utassal megosztva
1 ágyas szobát igényelek

A túrára való jelentkezésem elküldésével megerősítem, hogy elolvastam és elfogadom az Általános utazási és Részvételi feltételeket.