Horgos – Zsabljak – Rrapsh – Szarajevo - Horgos

  • 2019.06.26. – 2019.6.29.
  • Időtartam : 4 nap
  • A túra távja: cca. 1530 km.

Horgos – Zsabljak – Rrapsh – Szarajevo - Horgos

Egy igazán izgalmas, sokszinű motoros túra, ahol lesznek kicsit hosszabb napi szakaszok is. Bejárjuk Szerbia egy szép részét, Montenegróban gyönyörű tájakon motorozunk, belekóstolunk egy csipetnyit az egzotikus és a nyugati világtól elzárkózott Albániába, hogy átmotorozzunk az egyik legszebb hegyi útvonalon. Majd ismét a fekete hegyek országa és gyönyörű természeti látványosságai, kiváló minőségű gyors kanyargós útjai várnak bennünket. Utolsó esténket pedig a varázslatos Sarajevóban töltjük, ahol találkozik a kelet a nyugattal.

1. Nap: Horgos (SRB) – Zsabljak (MNE):

Napi táv cca. : 515 km

Első napunk igazán hoszúra sikerült. Találka a Röszkei határátkelő után a szerb oldalon lévő Mol benzinkúton. Onnan Újvidék irányába indulunk. Átkelunk a Tarcal hegyen. Érintjük a közkedvelt szerb pihenőhelyet Zlatibort, majd folytatjuk utunkat a fekete hegyek országa felé. Áthajtunk a fényképezkedésre csábitó, gyönyörű hídon a Tara folyón. Szállásunk és megérdemelt pihenőnk Zsabljakon lesz, a Durmitor nemzeti parkban.

2. Nap: Zsabljak (MNE) – Budva (MNE):

Napi táv cca. : 325 km

Reggeli után útra fel! Ismét megcsodáljuk a Tara hidat, majd a Tara folyó menti gyönyörű tájon kanyargó úton huzzuk a gázt és gyönyörködünk a kilátásban. Montenegróból Albániába látogatunk, hogy végigmotorozzunk egy 64 km hosszú fennséges útszakaszt, amiért sok motoros látogat ide, itt található a Hotit hágó és a Rrapsh szerpentin. A magasból gyönyörköhetünk a Szkadári tóban. Ezután ismét egy határákelőhely és máris Montenegróban vagyunk. Az estét Budvában töltjük.

3. Nap: Budva (MNE) – Sarajevo (BiH):

Napi táv cca. : 300 km

Reggeli torna után motorra fel és indulunk! A tengerpartot elhagyva elérjük a P11 utat, itt lehet igazán élvezni a gyors kanyarokat. A Piva tavat elérve, már a gyönyörű tájra is több figyelmet kell szentelni. Szemet gyönyörködtető környezetben motorozunk tovább a Mratinje Dam duzzasztó gát felé, majd a Piva folyó mentén egészen a határig. Átgurulunk a Zelengora nemzeti parkon. A Bjelasnica hegyben gyönyörködve érünk Sarajevó varázslatos városába, ahol igyekszünk kipihenni fáradalmainkat és lemosni az út porát a Sarajevói sörgyár sörözőjében.

4. Nap: Sarajevo (BiH) – Horgos (SRB):

Napi táv cca. : 390 km

Ha már mindenki megvásárolta a helyi jellegű emléktárgyakat, búcsút intünk Sarajevónak. Jó minőségű, kanyargós úton motorozva haladunk a zvorniki tó irányába, ahol visszatérünk Szerbiába. Újvidéknél felhajtunk az autópályára, amin a Horgos – Röszke hatátátkelőhely előti utolsó pihenőhelyig haladunk, következő közös túránkig itt búcsúzunk el egymástól.

Csomagjaink erre a túrára a következő árakon elérhetők:

Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel – 280€
Motoros utassal francia vagy 2 ágyas szobában – 500€
Motoros egyágyas szobában – 340€

Ezt a túrát lefutottuk, sajnos a jelentkezés már nem lehetséges!

Egyedül veszek részt a túrán
Utassal veszek részt a túrán
2 ágyas szobát igyényelek, megosztva valakivel
2 ágyas vagy francia ágyas szobát igényelek, utassal megosztva
1 ágyas szobát igényelek

A túrára való jelentkezésem elküldésével megerősítem, hogy elolvastam és elfogadom az Általános utazási és Részvételi feltételeket.