Guruljunk végig az Adria partján 😃 !!! Szerbia – Montenegró - Horvátország

  • 2020.09.09. – 09.13.
  • Időtartam : 5 nap
  • Túra táv: cca. 1640 km.
  •  (A túraútvonal változtatásának jogát az időjárás, külső behatások és a mindenkori igények figyelembe vételével fenntartom!)

Guruljunk végig az Adria partján 😃 !!! Szerbia – Montenegró - Horvátország

Egy fantasztikus motoros túrát igyekeztünk összeállitani neked, az érintett térség legkedveltebb látványosságaival. Szerbián és Montenegrón keresztül Horvátországba motorozunk, útközben megismerkedünk az érintett régió legfelkapottabb látványosságaival. Kapunk egy kis ízelítőt Szerbia hegyeiből. Montenegróban megcsodáljuk a Tara kanyont és a Đurđevića Tara hidat, nézelődős tempóban végig motorozunk a Durmitor nemzeti park közkedvelt látvány útján, madár távlatból is megcsodáljuk a Piva tavat, az Adriai tengert és a Kotori öblöt egy káprázatos kilátóból tekintjük meg. Horvátországban először madártávlatból tekintünk le Dubrovnikra majd bejárjuk Dubrovnik óvárosát, felmotorozunk a Biokovo nemzeti parkba, sétálunk Trogir óvárosában, érintjük a Krka nemzeti parkot, a Velebit hegységről egy fantasztikus kilátóból nézünk le az Adriára és Pag szigetére, motorozunk a méltán közkedvelt tengerparti 8-as úton, fényképezkedünk egy hihetetlen kétszintes híddal amit az ókori rómaiak építettek a légionáriusok tiszteletére. Kár lenne kihagynod egy látnivalókkal túlzsúfolt szezonnyitó túrát amin a sok kanyarnak hála a kanyarodás technikádat is kiválóan tudod fejleszteni.

1. Nap: Horgoš (SRB) – Žabljak(MNE):

Napi táv cca.: 515 km

Találka a Röszkei határátkelő után a szerb oldalon lévő Mol benzinkúton. Onnan Újvidék irányába indulunk. Átkelunk a Tarcal hegyen. Érintjük a közkedvelt szerb pihenőhelyet Zlatibort, majd folytatjuk utunkat a fekete hegyek országa felé. Áthajtunk a fényképezkedésre csábitó gyönyörű Đurđevića Tara hídon, a válalkozó kedvű részetvevők kipróbálhatják a drótkötél pályát a Tara kanyon felett. Európában a Tara folyó kanyonja a legmélyebb, a világon pedig a második helyet foglalja el. Szállásunk és megérdemelt pihenőnk Žabljakon lesz, a Durmitor nemzeti parkban.

2. Nap: Žabljak(MNE) – Dubrovnik(CRO):

Napi táv cca.: 260 km

Žabljakot elhagyva felmotorozunk a Durmitor hegységen átkígyózó közkedvelt látványútra és nézelődős, fényképezős tempóban haladunk a Piva tóra néző kilátó irányában. Átmotorozunk a legendás kivilágitatlan, kanyargós alagutakon. Az ezek után következő útszakasz a gyors kanyarokat élvező résztvevőket fogja lázba hozni, kitűnő ívű gyors, hegyi kanyarok és gyönyörű tájak várnak ránk. Az Adriai tengert egy csodás kilátóból tekintjük meg, a mélységben a Kotori öböl csodás látványa kényeztet bennünket. Dubrovniknál felkapaszkodunk egy kilátóhoz és a magasból csodáljuk meg a Velencei birodalom egykori kikötő városát, majd leereszkedünk a városban ahol aznapi szállásunk is vár ránk. Meglátogatjuk az óvárost.

3. Nap: Dubrovnik (CRO) – Trogir (CRO):

Napi táv cca.: 300 km

Dubrovnikot elhagyva a 8-as úton motorozunk, élvezzük a tájat és az Adriai-tenger mellett kanyargó utat. Egy szerpentines útszakaszon felmotorozunk a Biokovo nemzeti parkba ahol a magasból tudunk gyönyörködni a tájban. Split forgalmát kikerülve érünk Trogirba, ahol aznapi szállásunk is lesz. Sétálunk Trogír óvárosban.

4. Nap: Trogír (CRO) – Novi Vinodolski (CRO):

Napi táv cca.: 360 km

Trogiri reggelink és a helyi piac látogatása után, ahol a helyi kisiparos méz és olíva olaj termelők termékeiből válogathatunk, a Krka nemzeti park irányába folytatjuk utunkat. A nemzeti parkot érintve elérünk Knin városában, ahol felkapaszkodunk a knini várba és aki szeretné a kilátóból is vet egy pillantást a tájra. Egy csodás kilátást nyújtó útszakasz után érünk ismét a tengerpartra a Velebit hegység mellett. Megnézzük a pirosan pompázó maslenicai hidat és a 8-as út legszebb részén, a motorosok paradicsomának is nevezhető útszakaszán folytatjuk utunkat. Útközben megállunk a 8-as út egyik látványosságánál, a St. Carlo templomnál, néhány kötelező fénykép erejéig.

5. Nap: Novi Vinodolski (CRO) – Zagreb (CRO):

Napi táv cca.: 200 km

Reggeli torna után ismét a 8-as úton találjuk magunkat. Senjben megnézzük a senji várat. Az adriai tengertől egy szerpentinről nyíló kilátásból intünk búcsút. Kanyargós, hegyvidéki utakon motorozunk Karlovac irányában. Útközben megnézünk egy csodás kis kétszintes hidat melyet a római idegenlégiósok szobrai díszítenek, alatta pedig egy gyönyörű folyócska csordogál. Karlovacnál felhajtunk az autópályára. Motoros túránk Zágráb előtti utolsó benzinkúton ér véget, ahol következő közös kalandozásunkig búcsút intünk egymásnak.

Csomagjaink erre a túrára a következő árakon elérhetők:

Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel – 330€
Motoros utassal francia vagy 2 ágyas szobában – 595€
Motoros egyágyas szobában – 400€

Jelentkezem erre a túrára
Egyedül veszek részt a túrán
Utassal veszek részt a túrán
2 ágyas szobát igyényelek, megosztva valakivel
2 ágyas vagy francia ágyas szobát igényelek, utassal megosztva
1 ágyas szobát igényelek

Hogy találtál ránk?

Google
Facebook
Instagram
Ajánlás
Nem nyilatkozom

A túrára való jelentkezésem elküldésével megerősítem, hogy elolvastam és elfogadom az Általános utazási és Részvételi feltételeket.

Fizetési feltételek

Fizetési feltételek

- A jelentkezés napjától számitott 15 napon belül a résztvevő köteles a részvételi dij 20%-át befizetni mint előleget. Amenyiben ez nem történik meg ebben az esetben a túraszervező törli a jelentkezését és e-mailben értesiti a résztvevőt.

- A teljes összeget a túra indulása előtt 30 nappal köteles befizetni.