Erdélyi kör TransAlpinán, TransFogarason át

  • 2020.08.12. – 08.16.
  • Időtartam : 5 nap
  • Túra táv: cca. 1830 km.
  •  (A túraútvonal változtatásának jogát az időjárás, külső behatások és a mindenkori igények figyelembe vételével fenntartom!)

Erdélyi kör TransAlpinán, TransFogarason át

Összeállítottunk egy fantasztikus motoros túrát Erdélybe, ahol csodás tájak, vendégszerető emberek és kulináris élvezetek várnak rád. Képek, melyek egy igazi motoros albumából sem maradhatnak ki: a motoros fáradt, vigyorgó arca, mögötte pedig mélyben, a transfogarasi hágó jellegzetesen kigyózó útvonala.

A Duna egyik legszebb szakasza mellet mototrozunk, a szerbiai Djerdap nemzeti parkban, ahol nem csak a táj gyönyörű, hanem gyors kanyarok is várnak ránk. A Vaskapu vizierőműnél átkelünk a Dunán Romániába. Ezen a motoros túrán nem csak a Transalpina és a Transfogaras hágók meghóditása lesz a cél. Kalandozunk Erdély mesés vidékein. Megnézzük a tordai hasadékot, elgurulunk a Gyilkostó mellett, átmotorozunk a Békás szororson és a Maros szoros nemzeti parkon. Kolozsváron megnézzük a Mátyáskirály emlékművet,tovagurulva megcsodáljuk Erdély egyik csodáját a Sárkányok kertjét. Elmotorozunk Torockóba, a hagyomány őrző magyarok lakta egykori bányászfaluba.

1. Nap: Horgos (SRB) – Zsilvásárhely (ROM):

Napi táv cca.: 540 km

Az első napon egy hosszabb távra számíthatunk. Találka a Röszkei határátkelő után a szerb oldalon lévő Mol benzinkúton. Autópályán haladunk hogy minnél gyorsabban magunk mögött tudjuk túránk egyhangú részét. A Dunához érve kezdetét veszi túránk egyik legszebb útszaka. Ebéd időben érünk Galambóc városába, ahol egy pazar kilátású Dunaparti étteremben fogyaszthatjuk el ebédünket, válogatva a balkáni ételkülönlegességekből. Fényképezkedünk a gyönyörűen felújított galambóci várnál, majd egy mesés útszakasz vár bennünket egészen a Vaskapuig, amin átkelve érünk Román földre. Ezután egymást követő kisebb-nagyobb településeken keresztülhaladva érjük el szállásunkat,ami Zsilvásár közelében lesz.

2. Nap: Zsilvásárhely (ROM) – Nagyszeben (ROM):

Napi táv cca.: 280 km

Reggeli torna után egy anti-eső tánc és irány a Transalpina, útközben sok-sok fénykép, hűtőmágnes vásárlás az útmenti árusoktól. Hosszabb pihenőnk a TransAlpinán a „kajás”  bódésoron lesz, ahol megszokásunkhoz híven a tájra jellemző ebédünket is elfogyasztjuk, akár az autentikus kürtőskalácsot is megkóstolhatjuk. Leereszkedve a csúcsról egy gyönyörű erdős tájon a Sebes partján kanyarog az utunk. Szállásunk Nagyszeben közelében lesz, ahol igyekszünk ellazulni, kipihenni magunkat a következő napra.

3. Nap: Nagyszeben (ROM) – Gyergyószentmiklós (ROM):

Napi táv cca.: 320 km

Kiadós reggelink elfogyasztása után motorra pattanunk. Meghóditjuk a Transfogarasi hágót. 1970-es években épitették 90 km hosszú és 2042 m magasságig vezet fel. A Fogarasi hágóra felvezető látvány út megunhatatlan, a gyönyörű táj és lenézve az alattunk kígyózó aszfalt csík, ezt az élményt nem szabad kihagyni. Nem véletlenül sok autó és motor tesztelés színhelye. Fényképezkedés, nézelődős motorozás után felérünk a hágó tetejére. Aki ki szeretné próbálni milyen gyorsan tud felmotorozni az a saját tempójában tudja megtenni ezt a távot. Miután elkészülnek a kötelező fotók, ugyanazon az úton melyen felmotoroztunk le is ereszkedünk és még egyszer átmotorozunk a TransFogarasi kanyarokon. Túránkat Gyergyószentmiklós irányában folytatajuk. Szállásunk Gyergyószentmiklós környékén lesz.

4. Nap: Gyergyószentmiklós (ROM) – Torockó (HUN):

Napi táv cca.: 380 km

Elgurulunk a Gyilkos tó mellett, partján esetleg elfogyasztunk egy kávét. Átgurulunk a Békás szoroson, az út menti árusoktó beszerezzük a kötelező kézműves áfonya likőrt és emléktárgyakat. Motorozunk a Békási víztározó majd a Kelemeni havasok mellett. Átmotorozunk a Maros szoros nemzeti parkon. Megnézzük csoda következtében ketté hasadt hegyet, a tordai hasadékot. Szállásunk Torockóban lesz, ahol a nap is kétszer kel fel.

5. Nap: Torockó (ROM) – Ártánd (HUN):

Napi táv cca.: 310 km

Reggeli torna és kiadós reggeli után elhagyjuk szállásunkat. Kolozsvárban megnézzük Fadrus János alkotását, a Mátyás király emlékművet és a Szent Mihály templomot. Megnézzük Erdély 7 csodája közül az egyiket, a Sárkányok kertjét. Ez a túra az Ártándi határátkelőhely Magyar oldalán ér véget, ahol a következő közös motoros túránkig búcsút intünk egymásnak.

 

Távolabbról érkező jelentkezőknek, akik igénylik, tudunk segiteni szállást foglalni az idulási-érkezési pont közelében, akár a 0-ik azaz az idulás előti estére, akár a túra befejező estéjére. E-mailban tudod jelezni szándékodat.

Csomagjaink erre a túrára a következő árakon elérhetők:

Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel – 310€
Motoros utassal francia vagy 2 ágyas szobában – 545€
Motoros egyágyas szobában – 365€

Jelentkezem erre a túrára
Egyedül veszek részt a túrán
Utassal veszek részt a túrán
2 ágyas szobát igyényelek, megosztva valakivel
2 ágyas vagy francia ágyas szobát igényelek, utassal megosztva
1 ágyas szobát igényelek

Hogy találtál ránk?

Google
Facebook
Instagram
Ajánlás
Nem nyilatkozom

A túrára való jelentkezésem elküldésével megerősítem, hogy elolvastam és elfogadom az Általános utazási és Részvételi feltételeket.

Fizetési feltételek

Fizetési feltételek

- A jelentkezés napjától számitott 15 napon belül a résztvevő köteles a részvételi dij 20%-át befizetni mint előleget. Amenyiben ez nem történik meg ebben az esetben a túraszervező törli a jelentkezését és e-mailben értesiti a résztvevőt.

- A teljes összeget a túra indulása előtt 30 nappal köteles befizetni.