Dolomitok expedíció motoros túra

  • 2020.06.10. – 06.14.
  • Időtartam : 5 nap
  • Túra táv: cca. 1510 km.
  •  (Ezt a túrát kezdő motorosoknak nem ajánlom! A túraútvonal változtatásának jogát az időjárás, külső behatások és a mindenkori igények figyelembe vételével fenntartom! )

Dolomitok expedíció

Váltsd valóra az oly sok motoros álmában szereplő, mesés tájakon, szerpentineken áthaladó motoros túrát. Ellátogatunk a motorosok paradicsomába 😃, talán a világ egyik legszebb térségébe, az Olasz Alpok szivébe, a Dolomitokba. Meghódítjuk a közkedvelt és sok bakancslistán méltán szereplő hágókat: a Staller Sattel hágót, a Giau-hágót, a Falzarego-hágót, a Pordói-hágót, a Sella-hágót, a Grödeni-hágót, a Valparola-hágót, Fedaia-hágót, Tre Croci-hágót és a sok motoros túrán méltatlanul kihagyott gyönyörű Rolle-hágót és még sorolhatnánk a kisebb-nagyobb dolomiti hágókat napnyugtáig 😃, ha jól számoltam 17 hágón kelünk át a túra során. Gyere el és eggyüt kalandozunk a motoros túrázók paradicsomában.

Az első napon az osztrák Alpokban kalandozunk. Motorozunk a vidáman kanyargó Salza folyó mentén, átkelünk a Sölkpass-on. Elgurulunk Ausztria legnagyobb keresztény zarándokhelye, Mariazell mellet, talán még egy pihenőre is lesz időnk 😃. Átmotorozunk a Turacher Höhe hágón. Olasz honba az Oberzee tó mellet elhaladva, a Staller Sattel hágón keresztül érünk. Dolomitok csodás tájainak és Olasz országnak Szlovénián keresztül intünk búcsút, ahol átkelünk a Juliai Alpok legszebb hágóján, a Vršič hágón, amit Orosz hadifoglyok építettek az 1. világháborúban, a motoros társadalom nem kis örömére. Az északi oldalon levő hajtűkanyarokban meghagyott eredeti macskakövek rendesen csúsznak esős, havas 😃 időben. Szlovéniából a Wurzenpass-on keresztül ismét Auaztriában találjuk magunkat, motorozunk a kiváló 69-es úton.

1. Nap: Sopron (HUN) – Murau (AUS):

Napi táv cca.: 360 km

Motoros túránkat Magyarországról, Sopron környékéről indítjuk. Kalte Kuch és Mariazell (Ausztria vallási zarándokközpontja) érintésével Wildalpen irányában követjük a vidáman kanyargó Salza folyót. Átkelünk Ausztria eggyik legszebb hágóján, a Sölktali természeti parkban levő Sölkpass-on. Szállásunk Murau környékén lesz.

2. Nap: Murau (AUS) – Arabba (ITA):

Napi táv cca.: 350 km

Éjszaka teljes relax, pihenés, reggeli torna, bőséges reggeli, kávé 😃. Igazán fárasztó nap elé nézünk! Átgurulunk a Turracher Höhe Pass-on majd a Millstatter tó mentén motorozunk. Elgurulunk az Obersee tó mellett, gyönyörködve a csodás panorámában kivárjuk a kapunyitást és a Passo Stalle hágón keresztül érünk Olaszországba. Meghódítjuk a Valparola hágót, a Falzarego hágóról leereszkedünk Cortina d’ Amprezzo irányába majd felmotorozunk a Giau hágóra. Szállásunk Arabba környékén lesz.

3. Nap: Arabba (ITA) – Arabba (ITA):

Napi táv cca.: 250 km

Ezen a napon igazi hágó orgia vár ránk 😃. Szálláshelyünkről elindulva bebarangoljuk a Dolomitok következő mesés hágóit: a Passo Fedaia, Passo Sella, Passo Campolongo, Passo Gardena, Passo Pordoi hogy csak az ismertebbeket említsem. A felsoroltakon kívül átkelünk a motoros túrákról méltatlanul kihagyott 1990 méter magas Passo Rolle-n és még néhány kissebb hágón. Elmotorozunk a Fedaia tó mellet és gyönyörködünk a Dolomitok legmagassabb csúcsában, a 3342 méteres Marmolada csúcsban, amit a Dolomitok királynőjének is hívnak. Szállásunk Arabba környékén lesz.

4. Nap: Arabba (ITA) – Kranjska Gora (SLO):

Napi táv cca.: 260 km

Ezen a napon búcsút intünk szálláshelyünknek. Átkelünk a Falzarego és a Tre Croci hágókon. Szlovéniába vezető utunkat is úgy terveztük hogy minnél szebb tájakon motorozzunk, amíg tehetjük kikerüljük a nagyobb forgalmú főutakat az SR (strada regionale) jelzésű utakon. Kranjska Gorai szállásunkra a Júliai alpok legszebb hágóján, a Vršič hágón átkelve érkezünk meg.

5. Nap: Kranjska Gora (SLO) – Letenye (HUN):

Napi táv cca.: 290 km

Kranjska Goraból a Wurzenpass-on keresztül átkelünk Ausztriába és ott folytatjuk a túránkat. Nem szeretnénk kihagyni a vidáman kanyargó és motorozásra csábító 69-es útat. Maribortól autópályán folytatjuk utunkat. Motoros túránk a Szlovén – Magyar határ Szlovén oldalán lévő utolsó pihenőhelyen ér véget.

Csomagjaink erre a túrára a következő árakon elérhetők:

Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel – 380€
Motoros utassal francia vagy 2 ágyas szobában – 675€
Motoros egyágyas szobában – 460€

Jelentkezem erre a túrára
Egyedül veszek részt a túrán
Utassal veszek részt a túrán
2 ágyas szobát igyényelek, megosztva valakivel
2 ágyas vagy francia ágyas szobát igényelek, utassal megosztva
1 ágyas szobát igényelek

Hogy találtál ránk?

Google
Facebook
Instagram
Ajánlás
Nem nyilatkozom

A túrára való jelentkezésem elküldésével megerősítem, hogy elolvastam és elfogadom az Általános utazási és Részvételi feltételeket.

Fizetési feltételek

Fizetési feltételek

- A jelentkezés napjától számitott 15 napon belül a résztvevő köteles a részvételi dij 20%-át befizetni mint előleget. Amenyiben ez nem történik meg ebben az esetben a túraszervező törli a jelentkezését és e-mailben értesiti a résztvevőt.

- A teljes összeget a túra indulása előtt 30 nappal köteles befizetni.