Dél Szerbia + Albán csemege az SH20-as út és a Fekete hegyek országa


  • 2019.08.15. – 2019.08.18.
  • Időtartam : 4 nap
  • A túra távja: cca. 1720 km.

Dél Szerbia + Albán csemege az SH20-as út és a Fekete hegyek országa

Egy nem teljesen klaszikus szerbiai motoros túra. Ezen a túrán megcsodáljuk a Duna folyó talán legszebb szakaszát, Galambóc várát , majd keresztben átszeljük Szerbiát és egészen Albániáig meg sem állunk, pontossan azért hogy végig motorozzuk a méltán elhiresült SH20-as utat és gyönyörködjünk a körülötte lévő hegyekben, völgyekben. Útközben megnézzük és fel gurulunk a Stara planinára ahol gyönyörű kilátásban lesz részünk. Megnézzük a Ćele kula-t , egy bizar,eredetileg 4 méter magas koponya torony, amit a törökök épitettek a vesztes szerb felkelő harcosok fejéből az 1800-as évek elején 952 koponyából, amiből ma már csak 58 koponya van a helyén és kápolnát épitettek köré. Átmotorozunk Szerbia legkedveltebb siparadicsomának otthont adó Kopaonik kanyargós utjain. Meglátogatjuk a térség farmernadrág gyártásának központját Novi Pazart, ahol az eredeti hamis farmerek szine javát gyártják. És nem utolsó sorban a fekete hegyek országának gyönyörű tájaiban gyönyörködhetünk, megnézzük és átmotorozunk a feledhetetlen Tara hidon, majd ismét visza kanyarodunk Szerbiába.

1. Nap: Horgos (SRB) – Stara Planina (SRB):

Napi táv cca.: 540 km

Találkozó a korareggeli órákban, a Magyar-Szerb határátkelő szerb oldalán található első benzinkútján, egy MOL töltőállomás (a határátkelőhelytől kb. 1.5 km). Az első 200 km-t autópályán tesszük meg. Galambóc váránal pihenjük ki az addigi fáradalmainkat. Utána egy gyönyörű szakasz vár ránk, a Duna mentén motorozunk és élvezzük a kanyargós utat ami hosszú kilómétereken keresztül követi a folyót. A folyónak búcsút intve folytatjuk utunkat Szerbia kanyargós útjain, vidékein. Utunk jellegzetes szerbiai településeken keresztül halad, egészen a Stara Planinaig, ahol az első napi szállásunk lesz.

2. Nap: Stara planina (SRB) – Novi Pazar (SRB):

Napi táv cca.: 300 km

Reggeli torna után frisen és üdén egy szép útszakaszon felmotorozunk a Babin zub kilátóhoz, majd megnézzük a Ćele (törökül koponya) tornyot. Utunkat Kopaonik hegyi útjain keresztül Novi Pazarig folytatjuk.

3. Nap: Novi Pazar (SRB) – Žabljak (MNE):

Napi táv cca.: 360 km

Trombitaszóra ébredés és reggeli után útra kelünk. Szerbiából átmegyünk Montenegróba majd Albániába motorozunk az SH20 úton, a Hotit hágón (Leqet e Hotit). A magasból láthatjuk a Szkadári tavat. Montenegróban áthaladunk a fővároson és kanyargós utunk ismét gyönyörű tájakon és szerpentineken vezet bennünket a Durmitor hegység irányába, melynek lábánál, Žabljakon lesz aznapi szállásunk.

4. Nap: Žabljak (MNE) – Horgos (SRB):

Napi táv cca.: 520 km

Žabljakon még nyáron is olyan hideg van, hogy még a kakasnak sincs kedve reggel kukorékolni. A reggeli kávé után útra kelünk . Motorjaink éppen hogy bemelegszenek már meg is kell állunk hogy megcsodáljuk a gyönyörűen átivelő hidat a Tara folyón. Ismét egy határátkelőhely vár bennünket és máris Szerbiában koptatjuk a gumikat. Átmotorozunk Zlatiboron, a közkedvelt szerbiai kirándulóhelyen és még sok szép kanyargós km vár bennünket, mig el nem érjük a Tarcal hegy után Újvidéknél az autópályát, ahol egy rövid szakasz után elérjük a Röszkei határátkelőhely előtti utolsó benzinkutat, következő közös túránkig itt búcsúzunk el egymástól.

Aki igényli, tudunk szállást biztositani előző napra, azaz a nulladik éjszakára és az utolsó, záró napra is.

Csomagjaink erre a túrára a következő árakon elérhetők:

Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel – 280 €
Motoros utassal francia vagy 2 ágyas szobában – 500€
Motoros egyágyas szobában – 340€

Ezt a túrát lefutottuk, sajnos a jelentkezés már nem lehetséges!

Egyedül veszek részt a túrán
Utassal veszek részt a túrán
2 ágyas szobát igyényelek, megosztva valakivel
2 ágyas vagy francia ágyas szobát igényelek, utassal megosztva
1 ágyas szobát igényelek

A túrára való jelentkezésem elküldésével megerősítem, hogy elolvastam és elfogadom az Általános utazási és Részvételi feltételeket.