Bosznia szépségei nyomában


  • 2019.08.22. – 2019.08.25.
  • Időtartam : 4 nap
  • A túra távja: cca. 1510 km

Bosznia szépségei nyomában

Aludtál már patakok, kis vízesések között épült Etno faluban? Ettél már pisztrángot vacsorára, amit a patakból fognak frissen? Most megteheted, mivel az első esténken ebben a varázslatos faluban lesz a szállásunk és itt pihenjük ki az út fáradalmait. Megnézzük a fenséges Pliva vízesést, átmotorozunk egy 1200 méter magassan fekvő, hihetetlen fensíkon, ahol még a fa sem nől, amit a boszniai szibériának is hívnak, a hosszú, kemény telek miatt. Szerpentinen ereszkedve lefelé, gyönyörködhetünk az alattunk elterülő Rami tóban. Meglátogatjuk a Mostari hidat és iszunk egy igazi tradicionális bosnják kávét. Gyönyörködünk a Neretva völgyében, megismerkedünk Szarajevóval és látványosságaiva. Sétálunk a Drinán átívelő Mehmed paša Sokolović hídon, vagy ahogy sokan ismerik „Most na Drini ćuprija“, Ivo Andrić könyvéből. Meglátogatjuk Andrićgradot is, ami az említett író után kapta nevét és egy film díszleteként épült.

1. Nap: Horgos(SRB) – valahol Bosniában, patakok és kis vízesések között (BiH) 😁

Napi táv cca.: 450 km

Az első napon arra törekszünk, hogy megismerkedjünk - összerázódjon a csapat és magunk mögött tudjuk az egyhangú síkságot. Motorozunk és gyönyörködunk a Vrbas fólyó katlanában. Szállásunk pedig egy varázslatos, kis, hegyi faluban lesz, patakok és vízesések között. Vacsorára nem szabad kihagyni a frissen fogott pisztrángot és mellé a fenséges Nektár sört.

2. Nap: valahol Bosniában, patakok és kis vízesések között (BiH) – Sarajevo (BiH) 😁

Napi táv cca.: 360 km

Reggelinket gyönyörü környezetben fogyasztjuk el, ami javaslatom szerint egy helyi jellegű Banjalučki čevap legyen. Meglátogatjuk a Pliva vízesést, egy kis pihenő, fényképezkedés után indulunk és átmotorozunk a feledhetetlen, boszniai szibériaként emlegetett fensíkon. A magasból gyönyöködhetünk a rami tóban. Motorozunk a Neretva völgyében. Megnézzük a mostari hidat. Ha már arra járunk 😁, megnézzük a 2. világháborúban, a neretvai csatában lerombolt híd maradványait. Szállásunk Sarajevoban lesz, megismerkedünk a város látványosságaival és jellegzetességeivel.

3. Nap: Sarajevo (BiH) – Sarajevo (BiH):

Napi táv cca.: 360 km

Szarajevót elhagyva gyönyörű tájakon motorozunk, kis patak kiséri utunkat a hegyek között, majd elérjük a Drinát, a folyó társaságában érünk el Višegradig. Megnézzük az 1570-es években épült hidat, sétálunk Adrićgradban. Ebéd és pihenő után egy másik útvonalon ismét Sarajevo irányába motorozunk. Ebben a csodás városban töltjük el esténket. Elsétálunk a Latin hídhoz, ahol Gavrilo Princip megölte Ferenc Ferdinánd trónörököst. Meglátogatjuk a szarajevói sörgyár sörözőjét.

4. Nap: Szarajevó (BiH) – Horgos (SRB):

Napi táv cca.: 410 km

AZ ébresztő trombitaszó után meglátogatjuk a helyi vásárcsarnokot, ahol beszerezhetjük a tájra jellegzetes szárított marha nyakat, túrók és sajtok között vállogathatunk. Az édesszájúak pedig a keleti kultúra édesség csodái közül válogathatnak. Hazavezető utunk hűvös erdőkön keresztül, jó minőségű, szép, kanyargós utakon vezet. Útközben megnézzük a zvorniki tavat és ebédre válogatunk a tájra jellemző finom sültek közül. Túránk a Horgos-Röszkei határátkelőhely előtti MOL benzinkúton ér véget, ahol következő közös túránkig búcsút intünk egymásnak.

Távolabbról érkező jelentkezőknek akik igénylik, tudunk szállást biztosítani az idulási-érkezési pont közelében, akár a 0-ik azaz az idulás előti estére, akár a túra befejező estéjére. E-mailben tudod jelezni szándékodat.

Csomagjaink erre a túrára a következő árakon elérhetők:

Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel – 290€ (-10% = 261 €)
Motoros utassal francia vagy 2 ágyas szobában – 510€ (-10% = 459€)
Motoros egyágyas szobában – 350€ (-10% = 315€)

Ezt a túrát lefutottuk, sajnos a jelentkezés már nem lehetséges!

Egyedül veszek részt a túrán
Utassal veszek részt a túrán
2 ágyas szobát igyényelek, megosztva valakivel
2 ágyas vagy francia ágyas szobát igényelek, utassal megosztva
1 ágyas szobát igényelek

A túrára való jelentkezésem elküldésével megerősítem, hogy elolvastam és elfogadom az Általános utazási és Részvételi feltételeket.