Bosznia - Horvát tengerpart

  • 2019.05.16. – 2019.05.19.
  • Időtartam : 4 nap
  • A túra távja: cca. 1300 km.

Bosznia - Horvát tengerpart

Egy igazán sokszinű túra. Elkalndozunk Sarajevóba ahol megkóstoljuk a helyi ételkülönlegességeket, meglátogatjuk az óvárost. Lenézünk a Mostari hidról. A Krka nemzeti parkban motorozunk és talán még ebédelünk is ha nem késsük le 😀. Este a fárasztó nap után alkohol mentes (😀) sört kortyolgatunk Trogir óvárosában. Nem utolsósorban, motoros szemmel talán a legfontossabb: húzzuk a gázt és koptatjuk a gumit a Neretva völgyében és tengerpatján a 8-as úton.

1. Nap: Horgos (SRB) – Sarajevo (BiH):

Napi táv cca. : 390 km

Találka a röszkei határátkelő után a szerb oldalon lévő Mol benzinkúton. Onnan Újvidék irányába indulunk. Az első hegyi kanyarok a Fruska Goran várnak bennünket. A boszniai határ után már igazi hegyvidéki motorozás vár bennünket (útközben megcsodálhatjuk az út mellett legelésző tehenket is, akik néha-néha az úton is sétálnak), gyönyörű fenyőerdőkben kanyarog az út Sarajevó felé. Szállásunk is ebben az egzotikus városban lesz, este besétálunk a Bascsarsiara és megkóstoljuk a jellegzetes Sarajevói csevapot.

2. Nap: Sarajevó (BiH) – Trogir (CRO):

Napi táv cca. : 380 km

Reggeli és egy igazi fekete kávé után búcsút intünk Sarajevónak. Jó minőségű kanyargós úton koptatjuk a gumik peremét egészen Mostarig, vigyáznunk kell út közben hogy a Neretva völgye varázslatos tája ne terelje el figyelmünket. Megnézzük a régi hidat, akinek kedve van ugorhat róla gy fejest is 😀. Mostar után az Adriai tenger partját veszük célba és a varázslatos Jadranska magistrálán húzzuk a gázt és élvezzük a motoros életet egészen Trogirig.

3. Nap: Trogir (CRO) – Crkvenica (CRO):

Napi táv cca. : 320 km

A reggeli torna után elhadjuk Trogirt és a Krka nemzeti parkot veszük célba, ha nem tévedünk el 😀. Megcsodáljuk a kis szigeten lévő templomot is. A tengerpartra a Velebit hegység mellett érünk ismét, egésszen Crkvenicáig le sem térünk a 8-as útról.

4.Nap: Crkvenica (CRO) – Zágráb (CRO):

Napi táv cca. : 210 km

Crkvenicából Senj irányába indulunk, ahol búcsút intünk az Adriai tengernek és a 23-as úton kanyargunk egésszen Karlovacig, onnan Zágrábig autópályán haladunk. A túra Zágrábnál ér véget. A következő közös túránkig itt búcsúzunk el egymástól.

Csomagjaink erre a túrára a következő árakon elérhetők:

Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel – 280€
Motoros utassal francia vagy 2 ágyas szobában – 500€
Motoros egyágyas szobában – 340€

Ezt a túrát lefutottuk, sajnos a jelentkezés már nem lehetséges!

Egyedül veszek részt a túrán
Utassal veszek részt a túrán
2 ágyas szobát igyényelek, megosztva valakivel
2 ágyas vagy francia ágyas szobát igényelek, utassal megosztva
1 ágyas szobát igényelek

A túrára való jelentkezésem elküldésével megerősítem, hogy elolvastam és elfogadom az Általános utazási és Részvételi feltételeket.