Bosznia – Adria motoros túra

  • 2020.08.06. – 08.09.
  • Időtartam : 4 nap
  • Túra táv: cca. 1420 km.
  •  (A túraútvonal változtatásának jogát az időjárás, külső behatások és a mindenkori igények figyelembe vételével fenntartom!)

Bosznia – Adria motoros túra

Egy remek túrát állitottunk össze neked, ha kedveled Bosznia hegyeit, tájait, a helyiek legendás vendégszeretetét. Ezen a túrán bejárjuk Bosznia kevésbé felkapott vidékeit is. Átmotorozunk a Zelengora nemzeti parkon és megnézzük a Sutjeska emlékművet. Elmotorozunk a Ram, Bilecko és a Busko tó mellett. Néhány kilóméterre azért átlopódzunk Horvátországba 😃, majd vissza Boszniába, Neumban, az egyedüli bosnyák tengerparti városban lesz a szállásunk. Dubrovnik feletti kilátóból megcsodáljuk az alattunk elterülő várost és a partot. Motorozunk, nem is keveset a méltán kedvelt 8-as úton, vagyis a Jadranska magistralan ahogy a helyiek nevezik. Vetünk egy pillantást a stoni falra,a Horvátországi nagyfalra, amit a dubrovniki köztársaság építtetett az 1330-as években. Megnézzük a Cetina kanyont és a Gubavica vízesést. Két estét is az egzotikus Szarajevóban töltünk.

1. Nap: Horgos (SRB) – Sarajevo (BiH):

Napi táv cca.: 390 km

Találka a Röszkei határátkelő után a szerb oldalon lévő Mol benzinkúton. Onnan Újvidék irányába indulunk ahol kis uzsi pihenőt tartunk. Az első hegyi kanyarok a Fruska Gorán várnak bennünket. A boszniai határ után már igazi hegyvidéki motorozás vár ránk (útközben megcsodálhatjuk az út mellett legelésző tehenket is, akik néha-néha az úton is sétálnak ), gyönyörű fenyőerdőkben kanyarog az út Szarajevó irányában. Szállásunk is ebben az egzotikus városban lesz, este besétálunk a Bascsarsiara és megkóstoljuk a jellegzetes Sarajevói csevapot és megkóstoljuk a városban kapható legfrissebb sört a sörgyár sörözőjében 😃.

2. Nap: Sarajevo (BiH) – Neum (BiH):

Napi táv cca.: 300 km

Szarajevót az 1984 téli olimpiai játékoknak othont adó Bjelasnica hegység árnyékában hagyjuk el. Átgurulunk a Zelengora nemzeti parkon és megnézzük a Sutjeska emlékművet, elmotorozunk a Bilecko tó mellett. Ezen a napon csodálatos kanyarokban lesz részünk az M18 és az M20-as utak kényeztetnek bennünket. Az Adria kékségét Dubrovnik közelében pillantsuk meg, majd felkapaszkodunk a város feletti kilátóhoz hogy a magasból készítsünk néhány kiváló fényképet az alattunk elterülő Dubrovnikról. A naplementében folytatjuk utunkat a 8-as úton Neum irányában, ahol a szállásunk is lesz.

3. Nap: Neum (BiH) – Sarajevo (BiH):

Napi táv cca.: 340 km

Reggeli után indulunk útnak. A 8-as úton motorozunk egészen a Biokovo hegységig. Az Adriának egy gyönyörű szerpentinen intünk búcsút. Ha már erre járunk kár lenne kihagyni, megnézzük a Cetina kanyont és a Gubavica vízesést. Ezen a túra napon főleg Hercegovina régiójában motorozunk. Elgurulunk a Busko és a Ram tó mellett. A Blidinje nemzeti park mellett elhaladva érünk Jablanicába ahol megnézzük a Neretvai csata emlékművet és a folyóba robbantott hidat. Szarajevóban pihenjük ki aznapi fáradalmainkat.

4. Nap: Sarajevo (BiH) – Horgos (SRB):

Napi táv cca.: 390 km

Ha már mindenki megvásárolta a helyi jellegű emléktárgyakat, búcsút intünk Szarajevónak. Bosznia erdős vidékein kanyarog útunk a zvorniki tó irányába. Ebédidőre Bijeljinába érünk, ahol egy nagyon jellegzetes vendéglátói komlekszumban lesz alkalmunk ebédelni. A táj kisimul, már csak a Tarcal hegy néhány kanyarja vár bennünket. Újvidéknél felhajtunk az autópályára, amin a Horgos – Röszke hatátátkelőhely előti utolsó benzinkútig haladunk, következő közös túránkig itt búcsúzunk el egymástól.

Csomagjaink erre a túrára a következő árakon elérhetők:

Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel – 280€
Motoros utassal francia vagy 2 ágyas szobában – 500€
Motoros egyágyas szobában – 340€

Jelentkezem erre a túrára
Egyedül veszek részt a túrán
Utassal veszek részt a túrán
2 ágyas szobát igyényelek, megosztva valakivel
2 ágyas vagy francia ágyas szobát igényelek, utassal megosztva
1 ágyas szobát igényelek

Hogy találtál ránk?

Google
Facebook
Instagram
Ajánlás
Nem nyilatkozom

A túrára való jelentkezésem elküldésével megerősítem, hogy elolvastam és elfogadom az Általános utazási és Részvételi feltételeket.

Fizetési feltételek

Fizetési feltételek

- A jelentkezés napjától számitott 15 napon belül a résztvevő köteles a részvételi dij 20%-át befizetni mint előleget. Amenyiben ez nem történik meg ebben az esetben a túraszervező törli a jelentkezését és e-mailben értesiti a résztvevőt.

- A teljes összeget a túra indulása előtt 30 nappal köteles befizetni.