Balkán kaland és az Albán SH20-as út motoros túra

  • 2020.07.02. – 07.05.
  • Időtartam : 4 nap
  • Túra táv: cca. 1530 km.
  •  A túraútvonal változtatásának jogát az időjárás, külső behatások és a mindenkori igények figyelembe vételével fenntartom!)

Balkán kaland és az Albán SH20-as út

Egy igazán izgalmas, sokszinű motoros túra ahol lesznek kicsit hoszabb napi szakaszok is. Bejárjuk Szerbia egy szép részét, Montenegróban gyönyörű tájakon motorozunk, megnézzük a mesébe illő Djurdjevica Tara hidat, aki szeretne lecsúszhat a mellette kifeszített drótkötélpályán. Szállásunk a fenséges Durmitor hegy lábánál lesz. Albánia irányában utunk egy szemet gyönyörködtető folyó völgye felett kanyarog. Belekóstolunk egy csipetnyit az egzotikus, és a nyugati világtól elzárkózott Albániába, hogy nézelődősen átmotorozzunk az eggyik legszebb hegyi látvány útvonalon, as SH 20-as úton és a Rrapsh szerpentinen. Majd ismét a fekete hegyek országa és gyönyörű természeti látványosságai között találjuk magunkat. Csodás kilátással tárul elénk egy szerpentin tetejéről az Adriai tenger és a 8-as út, amin motorozunk is és vetünk egy pillantást az egyik James Bond filmnek is helyszínt adó Sveti Stefan szigetre. A tengerpartot a Kotori öbölre hihetetlen kilátást nyújtó szerpentinen hagyjuk el. Körbe motorozzuk a fenséges Piva tavat, amit a magasból is meg csodálunk, egy alagutakkal tűzdel szerpentinről. Utunkat Szarajevó felé gyönyörű tájakon és patakok társaságában tesszük meg. Utolsó esténket pedig a varázslatos Sarajevóban töltjük, ahol találkozik a kelet a nyugattal.

1. Nap: Horgos (SRB) – Zsabljak (MNE):

Napi táv cca.: 515 km

Találka a Röszkei határátkelő után a szerb oldalon lévő Mol benzinkúton. Onnan Újvidék irányába indulunk. Átkelunk a Tarcal hegyen. Érintjük a közkedvelt szerb pihenőhelyet Zlatibort, majd folytatjuk utunkat a fekete hegyek országa felé. Áthajtunk a fényképezkedésre csábitó gyönyörű hidon a Tara folyón, a válalkozó kedvű részetvevők kipróbálhatják a drótkötél pályát. Szállásunk és megérdemelt pihenőnk Zabljakon lesz a Durmitor hegy lábánál.

2. Nap: Zsabljak (MNE) – Budva (MNE):

Napi táv cca.: 325 km

Reggeli után útra fel! Ismét megcsodáljuk a Tara hidat, majd a Tara folyó menti gyönyörű tájon kanyargó úton gyönyörködünk a kilátásban. Megérdemelt hosszú pihenőnk és ébédünk a Plavi tó melletti gyönyörű fekvésű étteremben lesz, (pisztráng, parázs alatt sült szaftos borjúhús  ).Montenegróból Albániába látogatunk, hogy végigmotorozzunk az SH 20-as fenséges útszakaszt, amiért sok motoros látogat ide, itt találharó a Hotit hágó, Rrapsh szerpentin. A magasból gyönyörköhetünk a Szkadári tóban. Ezután ismét egy határákelőhely és máris Montenegróban vagyunk. Útközben megcsodáljuk Sveti Stefan szigetét. Az estét Budvában töltjük.

3. Nap: Budva (MNE) – Sarajevo (BiH):

Napi táv cca.: 300 km

Reggeli torna után motorra fel és indulunk! A tengerpartot a Kotori öbölre hihetetlen kilátást nyújtó szerpentinen hagyjuk el. Körbe motorozzuk a fenséges Piva tavat, amit a magasból is meg csodálunk, egy alagutakkal tűzdel szerpentinről. Szemet gyönyörködtető környezetben motorozunk tovább a Mratinje Dam duzasztó gát felé, majd a Piva folyó mentén egészen a határig. A Bjelasnica hegyben gyönyörködve érünk Sarajevó varázslatos városába, ahol igyekszünk kipihenni fáradalmainkat és lemosni az út porát a Sarajevói sörgyár sörözőjében.

4. Nap: Sarajevo (BiH) – Horgos (SRB):

Napi táv cca.: 390 km

Ha már mindenki megvásárolta a helyi jellegű emléktárgyakat, búcsút intünk Sarajevónak. Gyönyörű tájalon kanyargó úton motorozva haladunk a zvorniki tó irányába ahol visszatérünk Szerbiába. Újvidéknél felhajtunk az autópályára, amin a Horgos – Röszke hatátátkelőhely előti utolsó pihenőhelyig haladunk, következő közös túránkig itt búcsúzunk el egymástól.

Csomagjaink erre a túrára a következő árakon elérhetők:

Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel – 280€
Motoros utassal francia vagy 2 ágyas szobában – 500€
Motoros egyágyas szobában – 340€

Jelentkezem erre a túrára
Egyedül veszek részt a túrán
Utassal veszek részt a túrán
2 ágyas szobát igyényelek, megosztva valakivel
2 ágyas vagy francia ágyas szobát igényelek, utassal megosztva
1 ágyas szobát igényelek

Hogy találtál ránk?

Google
Facebook
Instagram
Ajánlás
Nem nyilatkozom

A túrára való jelentkezésem elküldésével megerősítem, hogy elolvastam és elfogadom az Általános utazási és Részvételi feltételeket.

Fizetési feltételek

Fizetési feltételek

- A jelentkezés napjától számitott 15 napon belül a résztvevő köteles a részvételi dij 20%-át befizetni mint előleget. Amenyiben ez nem történik meg ebben az esetben a túraszervező törli a jelentkezését és e-mailben értesiti a résztvevőt.

- A teljes összeget a túra indulása előtt 30 nappal köteles befizetni.