Az Őszi kaland!!! Katonai repülőtér, Bosznia, 8 - as út és Cresz,Krk, Pag szigetek

  • 2020.10.01. – 10.04.
  • Időtartam : 4 nap
  • Túra táv: cca. 1295 km.
  •  (A túraútvonal változtatásának jogát az időjárás, külső behatások és a mindenkori igények figyelembe vételével fenntartom!)

Az Őszi kaland!!! Katonai repülőtér, Bosznia, 8 - as út és Cresz,Krk, Pag szigetek

Összeállítottunk neked egy életre szóló élményeket nyújtó motoros túrát. Igyekeztünk az adott térség legfelkapottabb és a nem annyira felkapott de feledhetetlen látványosságait beletenni ebbe a túrába. Lesznek gyönyörű hegyvidéki tájak, mesébe illő vízesések, Pag szigetéről és a kompról élvezhetjük a festői kilátást a szárazföldre és a Velebit hegységre, motorozunk Krk, Cres és Pag szigeteken. Úgy terveztük az utat hogy minnél többet motorozunk a csodás 8-as úton.

Meglátogatunk egy Európában is egyedülálló titkos katonai repülőteret. Titó elvtárs építette, 20 megatonnás atom támadás esetén megóvta volna az embereket és az eszközöket. 3.5km alagútrendszer, labirintus a hegy gyomrában, azoknak akik nem ismerik a járatokat nem is ajánlott a látogatása. Szerencsédre a reptér üzemeltetésének utolsó néhány évében itt dolgoztam, egésszen a kiköltöztetésig és berobbantásáig. A Délszláv háborúban a visszavonuló néphadsereg felrobbantotta, használhatatlanná tette. Hogy melyik napon látogatjuk meg az meglepi 😃 . Itt a helyed, kalandozzunk eggyütt!

1. Nap: Osijek (CRO) – Bihać (BiH):

Napi táv cca.: 430 km

Motoros túránkat a horvátországi Eszékről kezdjük, Magyarországról könnyen elérhetó az M6-os autópályáról, Mohács irányából. Rövid autópálya szakasz után elérjük az országhatárt és máris Boszniában találjuk magunkat. Igazi boszniai tájakon motorozunk a Borja, Uzlomac, Manjaca hegyeken, gyönyörű erdőkben kanyarog utunk. Banja Luka után egy festői fensíkon motorozunk, hihetetlen létszámú birka és tehén csordák legelésznek a lankákon. Szállásunk Bihaćon lesz, egy hamisíthatatlan boszniai város a gyors folyású Una folyó partján, érdemes lenézni a város hídjáról és gyönyörködni a sok kis vízesésben.

2. Nap: Bihać (BiH) – Starigrad (CRO):

Napi táv cca.: 360 km

Reggeli torna és egy jó kávé elfogyasztása után, motorra fel! Felkészíteni a látó izmokat 😃! Ezen a napon mesébe illő vízeséseket látogatunk meg, megkoóstolhatjuk az igazi líkai specialitást a pekat. A Velebit hegységről fenséges kilátás nyílik a mélybe , alattunk kanyarog a Zrmanja kanyonja. Meglátogatjuk a pirosan pompázó maslenicai hidat, majd Pag szigetén folytatjuk kalandozásunkat. Pagon legalább egyszer át kell motorozni, hihetetlen a kopár sziget látványa, a szigetről a szárazföld és az ott tornyosuló Velebit hegy festői kilátást biztosít. Kompra fel! Egy kellemes kompozás után a 8-as úton találjuk magunkat. A tengerparton, a St. Carlo templom közelében elfogyasztunk egy príma kávét és Starigradig mindenki a saját tempójában élvezi a 8-as út varázsát.

3. Nap: Starigrad (CRO) – Rabac (CRO):

Napi táv cca.: 265 km

Ma végig motorozzuk a 8-as út legszebb szakaszát, csodás kilátás, pályára illő aszfalt. Egyszerűen a motorosok paradicsoma. Ha már Pag szigetéről gyönyörködtünk a szárazföldben akkor miért nem lehetne ez fordítva is? Kis kitérővel felkapaszkodunk egy kilátóhoz, ahonnan csodás kilátás vár ránk Pag szigetére és a fenséges Adriára. St. Marko szigeténél átkelünk a 66 méter magas Krka hídon és már Krk szigetén motorozunk. Egy jól eső pihenő vár ránk a kompon Cres szigete felé. Cresen motorozva a mélyben vissza-vissza köszön az Adria és Krk szigete. Ismét egy kis pihenő a kompon és folytatjuk utunkat Rabac irányában, ahol fenséges vacsoránk és szállásunk vár ránk.

4. Nap: Rabac (CRO) – Lučko (CRO):

Napi táv cca.: 240 km

Ami sok az sok 😃, de képzeld Rabac után ismét egy szép tengerparti szasszal kezdjük a napot. Egészen Abbáziáig gyönyörködhetünk az Adriában. Opatia és Rijeka forgalmát kikerülve letérünk a Risnjak nemzeti park irányába, immár igazi hegyvidéki tájak kisérik utunkat, nem is csoda hisz télen itt sípályák üzemelnek. Karlovac előtt felhajtunk az autópályára és a Lučko fizetőkapu előtti benzinkútig meg sem állunk 😃. Közös barangolásunk itt véget is ér. Következő közös motoros túránkig itt búcsút intünk egymásnak.

Csomagjaink erre a túrára a következő árakon elérhetők:

Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel – 295€
Motoros utassal francia vagy 2 ágyas szobában – 520€
Motoros egyágyas szobában – 360€

Jelentkezem erre a túrára
Egyedül veszek részt a túrán
Utassal veszek részt a túrán
2 ágyas szobát igyényelek, megosztva valakivel
2 ágyas vagy francia ágyas szobát igényelek, utassal megosztva
1 ágyas szobát igényelek

Hogy találtál ránk?

Google
Facebook
Instagram
Ajánlás
Nem nyilatkozom

A túrára való jelentkezésem elküldésével megerősítem, hogy elolvastam és elfogadom az Általános utazási és Részvételi feltételeket.

Fizetési feltételek

Fizetési feltételek

- A jelentkezés napjától számitott 15 napon belül a résztvevő köteles a részvételi dij 20%-át befizetni mint előleget. Amenyiben ez nem történik meg ebben az esetben a túraszervező törli a jelentkezését és e-mailben értesiti a résztvevőt.

- A teljes összeget a túra indulása előtt 30 nappal köteles befizetni.