Ausztria gyöngyszemei motoros túra

  • 2020.07.23. – 07.26.
  • Időtartam : 4 nap
  • Túra táv: cca. 1325 km.
  •  (A túraútvonal változtatásának jogát az időjárás, külső behatások és a mindenkori igények figyelembe vételével fenntartom!)

Ausztria gyöngyszemei

Egy kalandos motoros túrát igyekeztünk összeállitani neked, amely keretein belül belekóstolunk az ausztriai Alpok szépségeibe. A túrán bejárt utak, tájak akkor is nagyszerű élményekkel várnak ha kanyarvadász vagy és akkor is ha a látnivalókat részesíted előnyben

Az első napon az osztrák Alpokban kalandozunk. A vad Alpokban motorozunk a vidáman kanyargó Salza folyó mentén, átkelünk a Sölkpass-on. Elgurulunk Ausztria legnagyobb keresztény zarándokhelye, Mariazell mellett, talán még egy pihenőre is lesz időnk 😃. Útközben megkóstoljuk a tájra jellemző specialitást, az almás pitét. Nem kis erőfeszítésel, de meghódítjuk a bakancslistákon előkelő helyet foglaló, kötelező mutatványt a Grossglockner Hochalpenstrasse-t. Ha már Grossglockner akkor felmotorozunk a 2571 méter magasra, az Edelweissspitze-n (Havasi gyopár úton), meglátogatjuk a Kaiser Franc Josef Höhe-t, ha szerencsénk lesz még egy jó kis fényképet is csinálunk a vasladikkal. Betérünk egy ”zsákucába” is, oda-vissza végigmotorozunk a Malta Hochalm Strassen és gyönyörködünk a fantasztikus természeti adotságokban. Átmotorozunk a két hegycsúcson is átkanyargó Nockalmstrasse panorámaúton, amit sok motoros élvezetessebbnek tart a Grossglocknertől. Átmotorozunk a különös szép tájakon áthaladó útvonalon, a Turacher strasse-n . Motorozunk a Villacher Alpenstrassen. Felmotorozunk a Juliai Alpok legszebb hágójára, a Vršič hágóra, amit Orosz hadifoglyok építettek az 1. világháborúban, a motoros társadalom nem kis örömére. Az északi oldalon levő hajtűkanyarokban meghagyott eredeti macskakövek rendesen csúsznak esős, havas 😃 időben. Szlovéniából a Wurzenpass-on keresztül ismét Auaztriában találjuk magunkat, motorozunk a kiváló 69-es úton.

1. Nap: Sopron (HUN) – Murau (AUS):

Napi táv cca.: 360 km

Motoros túránkat Magyarországról, Sopron környékéről indítjuk. Kalte Kuch és Mariazell (Ausztria vallási zarándokközpontja) érintésével Wildalpen, a vad Alpok irányában követjük a vidáman kanyargó Salza folyót. Átkelünk Ausztria eggyik legszebb hágóján, a Sölktali természeti parkban levő Sölkpass-on. Szállásunk Murau környékén lesz.

2. Nap: Murau (AUS) – Lienz (AUS):

Napi táv cca.: 340 km

Napunkat a Turacher Höhe meghódításával kezdjük, elmotorozunk a Turrachsee mellett és máris Stájerországból Karintiába értünk. Nézelődős tempóban átmotorozunk a mesés Nockalmstrasse látvány úton. Gmündnél behajtunk a Malta Hochalm Strassera ami egy zsákutca , a végén a Kölnbrein duzzasztógát Ausztria legnagyobb vizierőművének víztározója. Oda-vissza átmotorozunk rajta és élvezzük a pazar tájat, a mesés vízeséseket. Szállásunk Lienz környékén lesz.

3. Nap: Lienz (AUS) – Kranjska Gora (SLO):

Napi táv cca.: 330 km

Friss alpesi levegővel megtelt tüdővel felkapaszkodunk a Grossglocknerra, meglátogatjuk a Ferenc József császár kilátót. Egy rövid de annál lenyűgözőbb útszakaszon felkapaszkodunk a Havasi gyopár úton az Edelweissspitze-n. Motorozunk egy oda-visszát a lenyűgöző Vilacher alpenstrasse-n. A Wurzenpass-on keresztül Szlovéniába érünk. Felmotorzunk a Vršič hágóra. Szállásunk Kranjska Gora környékén lesz.

4. Nap: Kranjska Gora (SLO) – Letenje (HU):

Napi táv cca.: 295 km

Reggeli után ismét a Wurzenpass és visza térünk Ausztriába. Végig gurulunk a 69-es út csodás kanyarjain. Maribornál visszatérünk Szlovéniába, felhajtunk az autópályára. Motoros túránk a Szlovén-Magyar határátkelőhely Szlovén oldalán lévő utolsó benzinkúton ér véget.

Csomagjaink erre a túrára a következő árakon elérhetők:

Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel – 330€
Motoros utassal francia vagy 2 ágyas szobában – 560€
Motoros egyágyas szobában – 395€

Jelentkezem erre a túrára
Egyedül veszek részt a túrán
Utassal veszek részt a túrán
2 ágyas szobát igyényelek, megosztva valakivel
2 ágyas vagy francia ágyas szobát igényelek, utassal megosztva
1 ágyas szobát igényelek

Hogy találtál ránk?

Google
Facebook
Instagram
Ajánlás
Nem nyilatkozom

A túrára való jelentkezésem elküldésével megerősítem, hogy elolvastam és elfogadom az Általános utazási és Részvételi feltételeket.

Fizetési feltételek

Fizetési feltételek

- A jelentkezés napjától számitott 15 napon belül a résztvevő köteles a részvételi dij 20%-át befizetni mint előleget. Amenyiben ez nem történik meg ebben az esetben a túraszervező törli a jelentkezését és e-mailben értesiti a résztvevőt.

- A teljes összeget a túra indulása előtt 30 nappal köteles befizetni.