a Túravezető kedvence

  • 2020.05.27. – 05.31.
  • Időtartam : 5 nap
  • Túra táv: cca. 1750 km.
  •  (A túraútvonal változtatásának jogát az időjárás, külső behatások és a mindenkori igények figyelembe vételével fenntartom!)

a Túravezető kedvence motoros túra

Egy fantasztikus túrát állítottunk össze neked, ha szeretsz motorozni a Balkánon, Montenegróban ezt nem hagyhatod ki. Nem hiába kapta a nevét, telis – tele gyönyörű tájakkal, kitűnő utakkal, látnivalóval.

Egy igazán izgalmas, sokszinű motoros túra ahol lesznek kicsit hosszabb napi szakaszok is. Bejárjuk Szerbia egy szép részét, Montenegróban gyönyörű tájakon motorozunk, megnézzük a mesébe illő Djurdjevica Tara hidat, aki szeretne lecsúszhat a mellette kifeszített drótkötélpályán. Szállásunk a fenséges Durmitor hegy lábánál lesz. Albánia irányában utunk egy szemet gyönyörködtető folyó völgye felett kanyarog. Belekóstolunk egy csipetnyit az egzotikus, és a nyugati világtól elzárkózott Albániába, hogy nézelődősen átmotorozzunk az eggyik legszebb hegyi látványútvonalon, az SH 20-as úton és a Rrapsh szerpentinen. Majd ismét a fekete hegyek országa és gyönyörű természeti látványosságai között találjuk magunkat. Csodás kilátással tárul elénk egy szerpentin tetejéről az Adriai tenger és a 8-as út, melyen motorozunk is és vetünk egy pillantást az egyik James Bond filmnek is helyszínt adó Sveti Stefan szigetre. Felkapaszkodunk egy hihetetlen kilátást és élményt nyújtó szerpentinen a Kotori öböl fölé, gyönyörködünk a káprázatos kilátásban. Meglátogatjuk Petar Petrović Njegos mauzóleumát, 1700 méter magasan a Lovćen nemzeti parkban. Meglátogatjuk Montenegro egyik legfényképezettebb természeti látványosságát, Rijeka Crnojevićát. Felkapaszkodunk a mesébe illő látványt nyújtó Ostrogi kolostorhoz. Nézelődős tempóban átkelünk a Durmitor nemzeti parkon. Körbe motorozzuk a fenséges Piva tavat, amit a magasból is meg csodálunk, egy alagutakkal tűzdel szerpentinről. Utunkat Szarajevó felé gyönyörű tájakon és patakok társaságában tesszük meg. Utolsó esténket pedig a varázslatos Sarajevóban töltjük, ahol találkozik a kelet a nyugattal. Tarts velünk te is, ne hagyd ki!

1. Nap: Horgos (SRB) – Žabljak (MNE):

Napi táv cca.: 515 km

Találka a Röszkei határátkelő után a szerb oldalon lévő Mol benzinkúton. Onnan Újvidék irányába indulunk. Átkelunk a Tarcal hegyen. Érintjük a közkedvelt szerb pihenőhelyet Zlatibort, majd folytatjuk utunkat a fekete hegyek országa felé. Áthajtunk a fényképezkedésre csábitó gyönyörű hidon a Tara folyón, a válalkozó kedvű részetvevők kipróbálhatják a drótkötél pályát. Szállásunk és megérdemelt pihenőnk Zabljakon lesz a Durmitor hegy lábánál.

2. Nap: Zsabljak (MNE) – Budva (MNE):

Napi táv cca.: 325 km

Reggeli után útra fel! Ismét megcsodáljuk a Tara hidat, majd a Tara folyó menti gyönyörű tájon kanyargó úton gyönyörködünk a kilátásban. Megérdemelt hosszú pihenőnk és ébédünk a Plavi tó melletti gyönyörű fekvésű étteremben lesz (sült pisztráng, parázs alatt sült szaftos borjúhús 😃). Montenegróból Albániába látogatunk, hogy végigmotorozzunk az SH 20-as fenséges útszakaszt, amiért sok motoros látogat ide, itt találharó a Hotit hágó, Rapsh szerpentin. A magasból gyönyörködhetünk a Szkadári tóban. Ezután ismét egy határákelőhely és máris Montenegróban vagyunk. Útközben megcsodáljuk Sveti Stefan szigetét. Az estét Budvában töltjük, aznapi élményeinket egy igazi motoros kocsmában beszéljük át.

3. Nap: Budva (MNE) – Žabljak (MNE):

Napi táv cca.: 250 km

Felkapaszkodunk a Lovćen nemzeti parkba, útközben csodás kilátásban lesz részünk a kotori öbölre. Meglátogatjuk Petar Petrović Njegos temetkezési helyét, ami Montenegró 2. legmagasabb hegyén van 1700 méter magasan. Csodálatos kilátásban lesz részünk az alattunk elterülő tájra. Meglátogatjuk Rijeka Crnojevićat, gyönyörködhetünk az alattunk kígyózó folyóban és a szigetnek látszó földnyelvben. Felkapaszkodunk a hegybe épített Ostrog kolostorhoz. Szállásunk a Durmitor hegység árnyékában Žabljakon lesz.

4. Nap: Žabljak (MNE) – Sarajevo (BiH):

Napi táv cca.: 220 km

Žabljakot elhagyva felmotorozunk a Durmitor hegységen átkígyózó közkedvelt látványútra és nézelődős, fényképezős tempóban haladunk a Piva tóra néző kilátó irányában. Átmotorozunk a legendás kivilágitatlan, kanyargós alagutakon. Lenézünk a széditő mélységbe a Mratinje Dam duzasztógátról. Gyönyörű fényképeket készitünk a Piva kanyonról. Megnézzük az 1984-es olimpiai játékokra épitett bob pályát, ami mára turisztikai atrakció lett. Szállásunk Sarajevóban lesz, napi élményeinket a sarajevoi sörgyár sörözőjében beszéljük meg.

5. Nap: Sarajevo (BIH) – Horgos (SRB):

Napi táv cca.: 395 km

Ha már mindenki megvásárolta a helyi jellegű emléktárgyakat, búcsút intünk Sarajevónak. Jó minőségű kanyargós úton motorozva haladunk a zvorniki tó irányába ahol visszatérünk Szerbiába. Újvidéknél felhajtunk az autópályára, amin a Horgos – Röszke határátkelőhely előtti utolsó pihenőhelyig haladunk, következő közös túránkig itt búcsúzunk el egymástól.

Távolabbról érkező jelentkezőknek, akik igénylik, tudunk segiteni szállást foglalni az idulási-érkezési pont közelében, akár a 0-ik azaz az idulás előti estére, akár a túra befejező estéjére. E-mailban tudod jelezni szándékodat.

Csomagjaink erre a túrára a következő árakon elérhetők:

Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel – 340€
Motoros utassal francia vagy 2 ágyas szobában – 610€
Motoros egyágyas szobában – 410€

Jelentkezem erre a túrára
Egyedül veszek részt a túrán
Utassal veszek részt a túrán
2 ágyas szobát igyényelek, megosztva valakivel
2 ágyas vagy francia ágyas szobát igényelek, utassal megosztva
1 ágyas szobát igényelek

Hogy találtál ránk?

Google
Facebook
Instagram
Ajánlás
Nem nyilatkozom

A túrára való jelentkezésem elküldésével megerősítem, hogy elolvastam és elfogadom az Általános utazási és Részvételi feltételeket.

Fizetési feltételek

Fizetési feltételek

- A jelentkezés napjától számitott 15 napon belül a résztvevő köteles a részvételi dij 20%-át befizetni mint előleget. Amenyiben ez nem történik meg ebben az esetben a túraszervező törli a jelentkezését és e-mailben értesiti a résztvevőt.

- A teljes összeget a túra indulása előtt 30 nappal köteles befizetni.