A Fekete hegyek között

  • 2020.08.26. – 08.30.
  • Időtartam : 5 nap
  • Túra táv: cca. 1850 km.
  •  (A túraútvonal változtatásának jogát az időjárás, külső behatások és a mindenkori igények figyelembe vételével fenntartom!)

A Fekete hegyek között

A túra tervezésekkor az az ötlet vezérelt hogy a túrán azok a résztvevők is jól érezzék magukat akik szívesen eltöltenének egy igazi pihenős, nyaralós napot a tengerparton. Végignézve a térképen, azt mondhatom hogy szép, tartalmas motoros túra kerekedett. Sok szép látványosságot érint az útvonal. Megnézzük a mesébe illő Tara hidat és kanyonját, esetleg még a felette átívelő drótkötélpályán is átsiklasz 😃. Motorozunk a Tara majd a Morača kanyonban. Felkapaszkodunk a Lovćen nemzeti parkba, először madártávból majd közelről is megnézzük Kotort. Legurulunk a 26 db számozott hajtűkanyaron, ami nem semmi 😃. Virpazart és a szkadári tavat is megcsodáljuk. Kiruccanunk Albániába hogy megnézzük a rómaiak által épített Mesi hidat. Gurulunk egy oda-visszát az SH-20 – on. A Zelengora (zöld) nemzeti parkban megnézzük hogy valóban zöld-e? Megismerjük Szarajevót. 5nap kalandozás a Balkánon, Szerbia – Montenegró – Bosznia és egy csipet, de elegendő mennyiségű Albánia.

1. Nap: Horgoš (SRB) – Žabljak (MNE):

Napi táv cca.: 515 km

Találka a Röszkei határátkelő után a szerb oldalon lévő Mol benzinkúton. Onnan Újvidék irányába indulunk. Átkelünk a Tarcal hegyen. Érintjük a közkedvelt szerb pihenőhelyet Zlatibort, majd folytatjuk utunkat a fekete hegyek országa felé. Áthajtunk a fényképezkedésre csábító gyönyörű Đurđevića Tara hídon, a válalkozó kedvű résztvevők kipróbálhatják a drótkötél pályát a Tara kanyon felett. Európában a Tara folyó kanyonja a legmélyebb, a világon pedig a második helyet foglalja el. Szállásunk és megérdemelt pihenőnk Žabljakon lesz, a Durmitor nemzeti parkban.

2. Nap: Žabljak (MNE) – Budva (MNE):

Napi táv cca.: 270 km

Zabljakon, a Durmitor lábánál igazán frissek a reggelek. Mi a bőséges reggelivel, a motorokat pedig üzemanyaggal megtankolva indulunk útnak. Elgurulunk a Tara híd mellett, utunk gyönyörű tájon a Tara kanyonjában a folyó mentén kanyarog. Elköszönünk a Tarától és néhány km után már a Morača folyó mentén találjuk magunkat, melynek szépséges kanyonja „messze földön híres” , szakadékos partvonala néhol eléri az 1000m mélységet is. A helyi kézműves árusok kipakoló vásárát is meglátogatjuk, lehet vásásrolni kézműves mézet, sajtot, szappant,.. Cetinje után felkapaszkodunk a Lovćen hegységre. A Kotori öblöt egy fantasztikus panorámából pillantjuk meg és készítünk néhány csodás képet. Majd a legendás, 26 db. számozott hajtűkanyaron legurulunk és meglátogatjuk Kotor óvárosát. Szállásunk Budván lesz,ahol két éjszakát fogunk tölteni. A túra napi feledhetetlen élményeit a parton levő, helyi motoros kocsmában meséljük el egymásnak.

3. Nap: Budva (MNE) - Budva (MNE):

Napi táv cca.: 300 km

Aki lazulni, strandolni szeret az marad, felfedezi az óvárost vagy az Adria partján pihen. Aki motorozni és kalandozni szeretne az motorra pattan, ezen a napon csomagok nélkü, mivel szállásunk ismét Budván lesz. Egy csodás kis kört teszünk a környéken 😃. Elguruluk a James Bond film szinhelyéül szolgáló Sveti Stefan mellett. Egy szép kis hegyi szerpentinen búcsút intünk az Adriának, meglátogatjuk Virpazart. Egy igazi kis kalandos útvonalon motorozunk a szkadári tó mellett, az út minósége nem a legjobb, de nyugi nem csak „nagyendúróval“ lehet teljesíteni. A látvány mindenért kárpótol, csodás a kilátás a hatalmas tóra, a kis szigetekre a tavon. Átruccanunk Albániába és megnézzük az ókori Rómaiak által ránkhagyott Mesi hidat. Megnézzük a Rrapsh szerpentint és gurulunk egy oda-visszát az SH-20 – ason. Esténket ismét Budván töltjük és a finom helyi sörök kóstolgatása közben meséljük el a strandolóknak mi-mindenről maradtak le 😃.

4. Nap: Budva (MNE) – Žabljak (MNE):

Napi táv cca.: 250 km

Felkapaszkodunk a Lovćen nemzeti parkba, útközben csodás kilátásban lesz részünk a kotori öbölre. Meglátogatjuk Petar Petrović Njegos temetkezési helyét, ami Montenegró 2. legmagasabb hegyén van 1700 méter magasan. Csodálatos kilátásban lesz részünk az alattunk elterülő tájra. Meglátogatjuk Rijeka Crnojevićat, gyönyörködhetünk az alattunk kígyózó folyóban és a szigetnek látszó földnyelvben. Felkapaszkodunk a hegybe épített Ostrog kolostorhoz. Szállásunk a Durmitor hegység árnyékában Žabljakon lesz.

5. Nap: Žabljak (MNE) – Horgos (SRB):

Napi táv cca.: 515 km

Reggeli után elhagyjuk a Durmitor nemzeti park térségét. Átmotorozunk a Đurđevićeva Tara hídon. Utunkat a közkedvelt szerbiai üdülőhely, Zlatibor irányában folytatjuk . Valjevo térségében egy igazi kanyargós útszakasz vár ránk. Átkelünk a Tarcalon, majd Újvidék után egy rövid autópálya szakasz következik. Túránk a röszkei határátkelőhely Szerb oldalán lévő MOL benzinkúton ér véget.


Távolabbról érkező jelentkezőknek, akik igénylik, tudunk segíteni szállást foglalni az indulási-érkezési pont közelében, akár a 0. azaz az indulás előtti estére, akár a túra befejező estéjére. E-mailban tudod jelezni szándékodat.

Csomagjaink erre a túrára a következő árakon elérhetők:

Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel – 340€
Motoros utassal francia vagy 2 ágyas szobában – 610€
Motoros egyágyas szobában – 410€

Jelentkezem erre a túrára
Egyedül veszek részt a túrán
Utassal veszek részt a túrán
2 ágyas szobát igyényelek, megosztva valakivel
2 ágyas vagy francia ágyas szobát igényelek, utassal megosztva
1 ágyas szobát igényelek

Hogy találtál ránk?

Google
Facebook
Instagram
Ajánlás
Nem nyilatkozom

A túrára való jelentkezésem elküldésével megerősítem, hogy elolvastam és elfogadom az Általános utazási és Részvételi feltételeket.

Fizetési feltételek

Fizetési feltételek

- A jelentkezés napjától számitott 15 napon belül a résztvevő köteles a részvételi dij 20%-át befizetni mint előleget. Amenyiben ez nem történik meg ebben az esetben a túraszervező törli a jelentkezését és e-mailben értesiti a résztvevőt.

- A teljes összeget a túra indulása előtt 30 nappal köteles befizetni.